Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nadežda zmizla pred dvoma rokmi: Odpovede polície sú ako z odkazovača, tvrdí jej manžel

Nadežda Ondejková Zobraziť galériu (3)
Nadežda Ondejková (Zdroj: FB/Ľuboš O.)

BRATISLAVA - Mnohé rodiny žijú s pocitom bezmocnosti, pretože ich milovaní nie sú po ich boku. Zo dňa na deň zmizli. Nevedno kam, nevedno prečo. Otázkou je, či sú vôbec nažive. Podobné pocity majú aj blízki Nadeždy Ondejkovej, od zmiznutia ktorej onedlho uplynú dva roky. Manžel Ľuboš vychováva tri ratolesti sám. No verí, že sa stane zázrak, a Naďka sa raz do ich života vráti.

Vrátia sa raz domov? Po týchto Slovákoch sa zľahla zem, mesiace plné beznádeje sa nekončia

Prípad zmiznutia Nadeždy Ondejkovej sledovali mnohí Slováci. Mamička troch detí odišla z domu v Rusovciach, kde bývala s rodinou, 14. janára 2019. Odvtedy sa po nej zľahla zem. Rozsiahle pátranie ani po dvoch rokoch neprinieslo významné nové stopy. 

Manžel nezvestnej: Odpovede polície sú ako z odkazovača

Naďka, ako ju mnohí volajú, mala v tom čase 39 rokov. Údajne sa pod jej zmiznutie mala podpísať popôrodná depresia. Myslí si to jej manžel Ľuboš. Práve na ňom zostala výchova troch ratolestí. Je isté, že mama rodine veľmi chýba. 

Šťastné časy: Nadežda je nezvestná už dlhé dva roky.
Zobraziť galériu (3)
Šťastné časy: Nadežda je nezvestná už dlhé dva roky.  (Zdroj: FB/N.O.)

"Polícia len čaká. Keď sa ich na niečo opýtate, je to ako z odkazovača. Stále tá istá odpoveď," povedal Ľuboš a doplnil, že za posledné mesiace sa snažil preveriť viacero podnetov od ľudí. Úspech to však neprinieslo. 

"Narazil som aj na informáciu, že v Dunaji našli mladú 40-ročnú ženu. Popis sedel na Naďku. Okrem náušníc. Maďarská polícia žiadala o pomoc pri identifikácii. Napokon prišiel negatívny výsledok DNA. Bol som rád, že to nebola ona," zneli ťažké slová muža, ktorý po celý čas pátra aj na vlastnú päsť. Na preverenie dvoch ďalších podnetov stále čaká.

Podľa jeho slov však postupne zisťuje, že polícia v prípade, aký prežíva jeho rodina, pomôcť nemôže. Ruky im zväzujú mnohé zákony či nemoderná výstroj. "Je to smutné," poznamenal Ľuboš. Stále však verí, že manželku nájde živú a zdravú. Nad vodou ho držia jeho deti, aj ľudia, ktorí sa snažia pomôcť. 

V čase, keď Nadežda zmizla, jej blízki pátrali aj za pomoci letákov. V súčasnosti stále funguje facebooková stránka Hľadáme Naďku Ondejkovú.
Zobraziť galériu (3)
V čase, keď Nadežda zmizla, jej blízki pátrali aj za pomoci letákov. V súčasnosti stále funguje facebooková stránka Hľadáme Naďku Ondejkovú.  (Zdroj: Tip čitateľa/Yesmina)

Popis hľadanej osoby

Nadežda Ondejková z Rusoviec je štíhlej postavy, 175 cm vysoká, má zeleno-hnedé oči a hnedé vlasy po ramená. V čase zmiznutia mala oblečenú čiernu prešívanú bundu po stehná, sivočierny nákrčník, pravdepodobne modré rifle a čierne čižmy.

Ak máte akékoľvek informácie o hľadanej osobe, môžete ich oznámiť na bezplatnom telefónnom čísle 158, osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení, alebo napísať polícii do súkromnej správy na sociálnej sieti.

Viac o téme: VýročieZmiznutieNadežda Ondejková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu