Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

PREDPOVEĎ POČASIA na Silvester a Nový rok: Meteorológovia avizujú aj sneženie!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (5)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Aké počasie bude na Silvestra a Nový rok? Meteorológovia zo Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) avizujú dážď, prehánky aj sneženie. V noci niektoré regióny potrápia i mrazy.

Silvester

Naše územie sa bude nachádzať v rozsiahlej oblasti nízkeho tlaku vzduchu nad západnou, strednou a juhovýchodnou Európou.

Predpoveď počasia nájdete aj na Predpovede.sk

Bude oblačno až zamračené. Miestami treba rátať s dažďom alebo prehánkami. Od stredných polôh sa očakáva sneženie. Podľa meteorológov bude cez deň na západe lokálne zmenšená oblačnosť a zrážky sa tu objavia len ojedinele.

Predpovede.sk
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Najnižšia nočná teplota klesne na 3 až -2 stupne, na juhu miestami sa ochladí do 6 stupňov. Najvyššia denná teplota vystúpi na 2 až 7 stupňov. Na Orave a pod Tatrami bude ojedinele aj chladnejšie.

Zafúka slabý, na západe a východe miestami severozápadný až severný vietor rýchlosťou 5 až 20 km/h.

Piatok

Počasie nad vnútrozemím Európy bude ovplyvňovať rozsiahla oblasť nízkeho tlaku vzduchu. Cez deň sa k nám od juhu prechodne rozšíri nevýrazný výbežok vyššieho tlaku vzduchu.

Oblačnosť bude prevažne veľká, miestami - najmä na západe - prechodne zmenšená. Ojedinele, v noci vo východnej polovici sa na mnohých miestach očakáva sneženie alebo dážď so snehom. V nížinách bude prevažne iba pršať.

Predpovede.sk
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Najnižšia nočná teplota poklesne na -2 až -7 stupňov, na Gemeri, v Above a na Zemplíne bude okolo nuly. Maximálna denná teplota dovŕši 2 až 7 stupňov. Pod Tatrami môže byť ešte chladnejšie.

Fúkať bude slabý, cez deň na západe juhovýchodný vietor rýchlosťou do 20 km/h.

Sobota

Nad západným Stredomorím sa začne prehlbovať tlaková níž a po jej prednej strane začne od juhu do strednej Európy prúdiť teplý vzduch.

Počasie bude oblačné až zamračené, lokálne hmlisté. Len ojedinele sa vyskytne prechodne zmenšená oblačnosť. Miestami môže slabo pŕchnuť alebo mrholiť. Sneženie sa očakáva od stredných polôh, no miestami môže snežiť aj v nižších polohách.

Predpovede.sk
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Najnižšia nočná teplota dosiahne +3 až -2, na Orave a pod Tatrami ojedinele do -4 st. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 3 až 8 stupňov, pričom v údoliach stredného Slovenska bude aj chladnejšie.

Nedeľa

Po prednej strane tlakovej níže nad severným Talianskom a Jadranom k nám bude prúdiť teplejší a vlhký vzduch.

Počasie sa veľmi nezmení. Bude oblačno až zamračené, zmenšená oblačnosť bude len ojedinele. Od juhozápadu postupne na mnohých miestach hrozí dážď alebo dážď so snehom, od stredných polôh sneženie.

Predpovede.sk
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Predpovede.sk)

Najnižšia nočná teplota poklesne na 1 až -4, na západe na zhruba 3 stupne. Denné maximum dosiahne 3 až 9 stupňov.

Viac o téme: PredpoveďPočasie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu