Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Časť ciest na Slovensku pokrýva sneh: Horské priechody sú zatiaľ zjazdné

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - V časti ciest západného a stredného Slovenska, tiež v hornatejších oblastiach východného Slovenska sa na vozovke vyskytuje čerstvý, kašovitý až utlačený sneh od jedného do troch centimetrov. Horské priechody sú zjazdné. Slovenská správa ciest (SSC) o tom informuje na webe zjazdnost.sk.

Na horských priechodoch Súľová, Grajnár, Vrchslatina, Pezinská Baba, Makov, Javorník, Donovaly, Šturec a Huty je na vozovke utlačený, kašovitý alebo čerstvý sneh hrúbky od jedného do dvoch centimetrov.

Diaľničné úseky, cesty prvej, druhej a tretej triedy na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. "Poľadovica je na cestách I/67 v úseku Dedinky - Ostrá Skala, II/533 Gemerská Polhora - sedlo Súľová a II/535 odb. Dobšiná - Palcmanská Maša," spresnila SSC. Znížená dohľadnosť na 100 metrov je pre silný dážď v lokalitách Hrádok a Horná Streda.

Pre vozidlá nad desať metrov dĺžky je po celú zimnú sezónu uzavretý horský priechod Šútovce (cesta III/1774), pre vozidlá nad 12 metrov horský priechod Fačkovské sedlo (cesta I/64). "Cesta II/549 Úhornianske sedlo - Krásnohorské Podhradie je uzavretá, v zime nie je udržiavaná," doplnila správa ciest.

Viac o téme: DopravaSnehCestyPoľadovicaSlovenskoSlovenská správa ciest
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu