Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

KORONAVÍRUS Situácia v nemocniciach je vážna: UNB má v karanténe 268 zdravotníckych pracovníkov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Oded Balilty)

BRATISLAVA - V Univerzitnej nemocnici Bratislava (UNB) majú k utorku 268 z celkovo 4600 zdravotníckych pracovníkov, ktorí boli pozitívne testovaní na nový koronavírus. Uviedla to hovorkyňa najväčšej slovenskej nemocnice Eva Kliská s tým, že všetci títo zdravotníci zostávajú v domácej karanténe.

Doplnila tiež, že aktuálne majú v UNB hospitalizovaných 246 pacientov s ochorením COVID-19. "Situácia je veľmi vážna, nachádzame sa v hornom limite obsadenosti lôžok. Lôžka, ktoré sú určené pre pacientov s ochorením COVID-19, zvyšujeme podľa vývoja aktuálnej situácie," informovala.

Bratislavská univerzitná nemocnica prosí verejnosť, aby počas ďalších dní dodržiavala všetky protiepidemické opatrenia a zákaz vychádzania. Podľa Kliskej jedine tak môže spoločnosť pomôcť zdravotníkom, ktorí v týchto dňoch zažívajú nápor pacientov s ochorením COVID-19. Poskytovanie akútnej zdravotnej starostlivosti zostáva v UNB zachované bez obmedzení.

NÚSCH má aktuálne v karanténe 70 zamestnancov

Národný ústav srdcových a cievnych chorôb (NÚSCH) má aktuálne pre nový koronavírus v karanténe 70 zamestnancov, z nich 53 zdravotníckych pracovníkov. Uviedla to hovorkyňa národného ústavu Soňa Valášiková.

"Poskytovanie zdravotnej starostlivosti nie je ohrozené," potvrdila. Doplnila, že celkovo majú reprofilizovaných 12 lôžok, z toho na COVID oddelení je ich deväť, na oddelení akútnej kardiológie ide o dve lôžka a na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny ide o jedno lôžko. V prípade potreby vie NÚSCH reprofilizovať viac lôžok.

Viac o téme: ZdravotníciNemocniceKaranténaUNBKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu