Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Prezidentka vymenovala do funkcie šesť nových sudcov všeobecných súdov

Prezidentka vymenovala do funkcie šesť sudcov všeobecných súdov Zobraziť galériu (4)
Prezidentka vymenovala do funkcie šesť sudcov všeobecných súdov (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová vo štvrtok v Prezidentskom paláci vymenovala do funkcie šesť nových sudcov všeobecných súdov. Hlava štátu ich vo svojom príhovore požiadala, aby pomohli vrátiť sudcovskej profesii úctu a dôstojnosť.

"Som presvedčená, že menovacie dekréty som aj dnes odovzdala skvele odborne pripraveným právnikom s vysokou osobnou a morálnou integritou," uviedla s tým, že nároky na nových členov sudcovského stavu sú stále vyššie a náročnejšie.

Prezidentka vymenovala do funkcie
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Prezidentka verí, že svoju funkciu budú vykonávať dôstojne, zodpovedne a profesionálne. "Želám vám odvahu neprispôsobiť sa zabehnutému chodu vecí, ak uvidíte, že je potrebné obvyklý chod zmeniť," dodala. Zároveň zopakovala, že slovenské súdnictvo potrebuje zásadnú obnovu svojej dôveryhodnosti.

Prezidentka vymenovala do funkcie
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Novovymenovanými sudcami sú Michaela Bebjaková (hosťujúca sudkyňa pre obvod Krajského súdu v Trenčíne), Tomáš Kuruc (hosťujúci sudca pre obvod Krajského súdu v Košiciach), Lucia Lacová (Okresný súd Humenné), Alexandra Lisyová (Okresný súd Levice), Peter Melichárek (hosťujúci sudca pre obvod Krajského súdu v Košiciach) a Alena Moravčíková (hosťujúca sudkyňa pre obvod Krajského súdu v Nitre).

Viac o téme: SudcoviaVymenovanieZuzana ČaputováVšeobecné súdy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu