Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

AKTUÁLNE Zásah NAKA v Arca Capital: Spoločnosť sa spájala s miliónovou kauzou Matovičovej manželky

Policajný zásah v budove Arca Capital Zobraziť galériu (7)
Policajný zásah v budove Arca Capital (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Spoločnosť Arca Capital sa dostala do povedomia verejnosti po tom, čo ju spájali s manželkou súčasného premiéra Igora Matoviča Pavlínou. Tá mala do spoločnosti investovať nemalé peniaze. Aktuálne v Arca Capital zasahuje elitná polícia. Správu priebežne aktualizujeme.

Policajná akcia v spoločnosti Arca Capital aj v iných objektoch v hlavnom meste prebieha od skorých ranných hodín. Informáciu o zásahu príslušníkov Národnej kriminálnej agentúry priniesla televízia JOJ

Policajný zásah v budove
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

Kauza s miliónovou investíciou

Správu o tom, že do spomínanej spoločnosti investovala Matovičova polovička, priniesol v minulosti týždenník Plus 7 dní. Malo ísť o sumu desať miliónov eur.

Prečítajte si viac: Matovič čelí kauze s miliónovou investíciou manželky pre finančnú skupinu

To však premiér neskôr na tlačovom brífingu poprel. Poukázal na to, že jeho manželka má tri zmenky v Arca Investments, každú vo výške 200.000 eur.

Matovič o miliónovej kauze Arca Capital, ktorá sa spája s jeho manželkou (Zdroj: Topky:Maarty)

Pentu, ktorá je majiteľom periodika, obvinil Matovič z klamstiev. Rovnako aj Smer-SD a Hlas-SD. "Klamali o tom, že išlo o Arca Capital, keďže tam Pavlínka nemala ani jedno jediné euro. Klamali v sume desať miliónov eur, pretože to bolo v inej firme dokopy vo výške 600.000 eur," povedal Matovič.

Najviac však podľa neho klamali v tom, že ju zvýhodnil, poskytol informácie a protekčne jej vybavil, aby si peniaze vytiahla. Podrobnosti nájdete tu.

Arca Capital viní bývalého spolumajiteľa Krúpu

Skupina Arca Capital v súvislosti so stredajšou policajnou raziou v priestoroch Arca Capital ukazuje na bývalého spolumajiteľa Pavla Krúpu. Polícia podľa Arca Capital konala výlučne na základe jeho tvrdení a informácie o poškodzovanie veriteľov a vyvádzaní majetku zo spoločnosti odmietla.  

"V rámci zásahu nebola zadržaná žiadna osoba. Samotný zásah NAKA a najmä jeho prevedenie vnímame tak trochu účelovo, avšak uvedomujeme si, že v dôsledku mediálneho a spoločenského tlaku, ktorý vyvolal Pavol Krúpa, musí polícia preveriť všetky skutočnosti. Arca Capital preto poskytne maximálnu súčinnosť," uviedla spoločnosť.

Arca Capital vníma tvrdenia Krúpu, ako snahu "odkloniť pozornosť od závažných podozrení viažucich sa k jeho osobe a faktu, že on sám je významným dlžníkom skupiny Arca Capital". Uprednostňovanie veriteľov sa malo týkať predaja spoločností Karlovarská Korunní a Ondrášovka Holding, ktoré podľa skupiny manažoval samotný Krúpa. "Táto informácia však bola okrem iného zo strany Arca Capital dementovaná v konaní pred súdom, v ktorom pán Krúpa napádal moratórium spoločnosti Arca Capital Bohemia," tvrdí Arca.

Skupina Arca Capital odmietla aj údajné vyvádzanie majetku zo skupiny. "Rovnako sme uvedené tvrdenia opakovane vyvrátili, čo preukazuje aj fakt, že do dnešného dňa existuje minimálne 14 súdnych rozhodnutí, ktoré potvrdzujú, že k žiadnemu vyvádzaniu majetku nedošlo a ani nedochádza," uzavrela Arca Capital.

Skupina Arca Capital sa dostala do finančných problémov v dôsledku pandémie a oznámila aj vstup nového investora. Vo vyhlásení zverejnenom na svojej internetovej stránke oznámila, že dokončuje plán uspokojenia veriteľov, ktorý je pre ňu absolútnou prioritou a čoskoro bude odprezentovaný.  

Viac o téme: RaziaNAKAArca Capital
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu