Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

KORONAVÍRUS Ministerstvo radí, ako prežiť Vianoce počas pandémie: Tieto rady určite neprehliadnite!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Gettyimages.com)

BRATISLAVA - Vianočné sviatky sa nezadržateľne blížia, lenže čo je horšie, koronavírus a pandémia stále neodchádza. Preto sa ministerstvo zdravotníctva občanom rozhodlo poskytnúť niekoľko rád, ako prežiť tohtoročné sviatky bez zbytočného rizika.

"Tieto Vianoce budú mimoriadne. Veľmi dôležité bude naše správanie aj nad rámec prijatých opatrení. Kým my budeme sedieť za vianočným stolom s našimi najbližšími, zdravotníci budú v plných nemocniciach zachraňovať rastúci počet ľudí infikovaných a hospitalizovaných na Covid-19," píše rezort zdravotníctva na sociálnej sieti Facebook, pričom rady doplnili aj o infografiku.

KORONAVÍRUS Ministerstvo radí, ako
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky)

5 kľúčových rád

Ministerstvo zdravotníctva predstavilo 5 zásad, ktorými by sme sa počas týchto sviatočných dní mali riadiť:

1. VYBAVTE SI VIANOČNÉ NÁKUPY V PREDSTIHU - vyhnite sa tlačeniciam v obchodoch, nakupujte darčeky už teraz a v čo najväčšej miere cez internet.

2. MINIMALIZUJTE KONTAKTY PRED SVIATKAMI - obmedzovať kontakty by sme mali priebežne, špeciálne však odporúčame prísnejšiu dobrovoľnú karanténu približne týždeň pred vianočným cestovaním za rodinou (ak je to možné, minimalizujte aj pracovné kontakty).

3. VYUŽITE ANTIGÉNOVÉ TESTY ZDARMA - nezabúdajte však, že ich presnosť je obmedzená. Ak sa pred sviatkami dáte otestovať opakovane a spojíte to s krátkou karanténou, výrazne zvyšujete pravdepodobnosť, že vaše stretnutia s rodinou budú bezpečné. Ak si to môžete dovoliť, objednajte sa na presnejší PCR test, uvoľníte tak kapacitu pri antigénových testoch.

4. STRETNITE SA LEN V ÚZKOM RODINNOM KRUHU - odporúčame odložiť väčšie stretnutia s priateľmi alebo so širšou rodinou.

5. VYHNITE SA VEĽKÝM SILVESTROVSKÝM OSLAVÁM V INTERIÉRI - prehodnoťte účasť na silvestrovských chatách, odporúčame oslavovať nový rok v úzkom rodinnom okruhu. 

Viac o téme: Ministerstvo zdravotníctvaVianoceKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu