Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

O poste riaditeľa SND sa rozhodne onedlho: Rozhodne sa medzi týmito piatimi kandidátmi

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Instagram cinohrasnd)

BRATISLAVA – O tom, kto bude viesť Slovenské národné divadlo (SND), by sa malo rozhodnúť medzi piatimi kandidátmi. Zo siedmich uchádzačov, ktorí sa prihlásili do výberového konania, vyselektovala a do tretieho kola pozvala výberová komisia päticu Martin Bendik, Matej Drlička, Peter Kováč, Mário Radačovský a Roman Takáč. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva kultúry (MK) SR Zuzana Viciaňová.

Tretie kolo sa uskutoční 14. a 15. decembra v sídle MK a bude mať dve časti, neverejné a verejné vypočutie. "V rámci neverejného vypočutia výberová komisia každého kandidáta oboznámi s výsledkami kontroly referencií z jeho doterajšej kariéry. Členovia komisie sa tiež môžu pýtať na prax a skúsenosti. Počas následného verejného vypočutia pred výberovou komisiou a verejnosťou predstaví každý uchádzač svoj projekt rozvoja a riadenia SND. Zároveň odpovie na otázky verejnosti a členov komisie," ozrejmila hovorkyňa.

Verejnosť si toto vypočutie môže pozrieť prostredníctvom online prenosu na webovej stránke ministerstva. Podrobnosti o streame a používaní elektronickej aplikácie zverejní rezort v deň híringu. „Po vypočutí zostaví komisia poradie uchádzačov a odporučí ministerke najvhodnejšieho. Zápisnicu z celého výberového konania aj s odôvodneniami rozhodnutia komisie a tiež záznam z verejného vypočutia zverejní ministerstvo po skončení sa výberového konania," oznámila Viciaňová.

Kandidátov na vedenie SND posúdi sedemčlenná výberová komisia, v ktorej budú mať zastúpenie zamestnanci SND, rezort kultúry i odborníci z akademického prostredia, manažmentu a personalistiky, rovnako zástupca z oblasti nezriaďovanej kultúry. Zamestnancov SND bude reprezentovať štvorica Tomáš Maštalír (herec, člen Činohry SND), Silvia Najdená (sólistka Baletu SND), Maroš Podhajský (tajomník a zástupca riaditeľa Opery SND) a Viliam Švarda (vedúci technickej prevádzky Činohry SND). Budú mať jeden spoločný hlas. Životopisy uchádzačov možno

Ministerstvo kultúry vypísalo výberové konanie na vedenie SND 7. októbra a záujemcovia sa mohli hlásiť do 7. novembra. Riadi sa pravidlami novej ministerskej smernice o výberových konaniach.

Viac o téme: Ministerstvo kultúryKandidátiSND
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu