Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hrozivý moment z protestu! VIDEO Explózia pyrotechniky zranila policajta, skončil v nemocnici

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: reprofoto:Polícia SR)

BRATISLAVA - V utorok vyšli tisícky ľudí do ulíc protestovať proti vláde Igora Matoviča a opatreniam prijatým pre pandémiu nového koronavírusu, a to napriek platnému núdzovému stavu a zákazu zhromažďovania sa. V hlavnom meste došlo počas akcie k hrozivému momentu. Zranenie utrpel policajt. Všetko zachytila kamera.

FOTOREPORTÁŽ Včerajší protest na snímkach: Účasť bola odhadnutá na 10 až 15-tisíc ľudí!

Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie za útok na policajta počas utorkového (17. 11.) zhromaždenia. Do policajta z davu niekto hodil pyrotechniku, ktorá mu vybuchla v blízkosti tváre a spôsobila mu tržnú ranu v oblasti líca. Informovala o tom polícia Bratislavského kraja na sociálnej sieti. Ochrancovia zákona zverejnili aj video, na ktorom je vidieť, ako sa policajt "zloží" na zem.

Skončil v nemocnici

Incident sa stal pred hlavnou bránou úradu vlády, kde sa policajti rozmiestnili pozdĺž umiestnených zábran. Neznáma osoba z davu hodila do policajta pyrotechniku, ktorá vybuchla, opísala polícia. Doplnila, že ranenému policajtovi bola poskytnutá prvé pomoc a následne bol prevezený do bratislavskej nemocnice.

"Keďže k tomuto skutku došlo počas krízovej situácie – a to núdzového stavu vyhláseného uznesením vlády SR, hrozí v prípade preukázania viny v zmysle zákona trest odňatia slobody na 12 až 25 rokov," uviedla polícia. Dodala, že obvinenie konkrétnej osobe vznesené doposiaľ nebolo, keďže vyšetrovanie v súčasnosti pokračuje.

Mikulec ocenil policajtovo nasadenie

K incidentu sa vyjadril aj minister vnútra Roman Mikulec. Ako priblížil, k zraneniu policajta došlo hneď v úvode protestu. "Pravdepodobne výbuch pyrotechniky a následná črepina zranila policajta zaradeného na OO PZ Ružinov, ktorého delili milimetre od ťažkého poškodenia zraku," doplnil Mikulec.

Verím, že zranený policajt bude čo najskôr v poriadku a nebude mať žiadne trvalé následky Pre mňa neskutočne silná fotka zachytávajúca tímovosť a spolupatričnosť

Uverejnil používateľ Roman Mikulec - minister vnútra SR Streda 18. novembra 2020

Ako ďalej predostrel, policajta počas jeho kariéry viackrát ocenili za záchranu života. "Mimoriadne oceňujem jeho nasadenie, kedy sa po ošetrení chcel na protestné akcie vrátiť a pomáhať ďalej kolegom. Aj im ďakujem za to, že mu na mieste okamžite pomohli," dodal.

Viac o téme: PolicajtProtestZranenieBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu