Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Bratislavský Aupark mení majiteľa: Z avizovanej MEGAceny sa vám zatočí hlava, deväťciferné číslo!

Bratislavský Aupark Zobraziť galériu (5)
Bratislavský Aupark (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Jedno z najznámejších obchodných centier v hlavnom meste mení majiteľa. Súčasný vlastník bratislavského Auparku a vybraný kupec majú dolaďovať posledné detaily. Cena sa zrejme vyšplhá do rekordných výšin.

Aupark v bratislavskej Petržalke mení majiteľa. Ako informoval portál Index.sk, aktuálny vlastník Unibail-Rodamco-Westfield vedie finálne rozhovory o predaji centra s rozlohou 58-tisíc štvorcových metrov prenajímateľnej plochy. Už teraz je jasné, že cena bude trhať rekordy.

Bratislavská Klingerka prepísala rekord: FOTO Najvyššia budova Slovenska sa pýši aj unikátom

Centrum postavil v rokoch 2000 až 2001 slovenský developer HB Reavis. V tom čase malo rozlohu 43-tisíc štvorcových metrov predajnej plochy, čím sa stalo najväčším nákupným centrom v krajine. Koncom roka 2005 developer oznámil, že predáva polovicu centra. Za 75 miliónov eur ho kúpila spoločnosť Rodamco Europe. HB Reavis v roku 2011 Aupark rozšíril o takmer 15-tisíc štvorcových metrov nákupnej plochy. Firma Rodamco Europe následne za 151 miliónov eur kúpila aj druhú polovicu Auparku, ktorý je súčasnosti tretím najväčším nákupným centrom na Slovensku. Na prvých dvoch priečkach sú Avion Shopping Park a Eurovea.

Bratislavský Aupark mení majiteľa:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Podľa zistení menovaného portálu by centrum teraz mala kúpiť investičná skupina Wood & Company. Cena by sa mohla pohybovať na úrovni pol miliardy eur. Skupina informáciu o kúpe centra nechcela komentovať. „V spoločnosti Wood & Company priebežne vyhodnocujeme rôzne investičné príležitosti. Ale ako iste chápete, nekomentujeme akékoľvek prebiehajúce alebo potenciálne obchodné transakcie,“ citoval portál Martina Šmiguru, investičného riaditeľa Wood & Company. Bližšie skutočnosti neprezradila ani spoločnosť Unibail-Rodamco-Westfield.

Viac o téme: BratislavaAuparkZmenaPredajMajiteľ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu