Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Žena, ktorá na ulici porodila bábo a hodila ho do kontajnera, do basy nepôjde

Alexandra na súde svoju vinu priznala.
Alexandra na súde svoju vinu priznala. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - O matke novorodenca z kontajnera už padlo rozhodnutie. Trnavčanka Alexandra (19), ktorá vlani v apríli porodila na ulici v Bratislave synčeka a odhodila ho do smetiaka, prišla do súdnej siene so slzami v očiach. Súd schválil jej dohodu s prokurátorom o vine a treste. Mladá žena dostala podmienečný trest 34 mesiacov s podmienkou na 3 roky.

Alexandra bola stíhaná z pokusu o vraždu novorodenca. Hrozil jej trest 4 až 8 rokov za mrežami. Do pojednávacej miestnosti prišla mladá žena so slzami v očiach. Celý čas sa pozerala do zeme, tvár skrývala do goliera bundy a plakala. Mladá žena v apríli minulého roku porodila syna na Českej ulici v Bratislave. V rozrušení a bezmocnosti odhodila dieťatko do smetiaka. Novorodenca v kontajneri našiel bezdomovec a privolal pomoc. Chlapček aj jeho matka skončili v nemocnici. O bábätko prejavila záujem jej rodina. Súd zveril chlapčeka do opatery starým rodičom. Prekvapivé je, že žena už jedno dieťa má, vychovávala ho so svojím druhom vo Zvolene.

Mladá žena svoju vinu priznala. "Súd schválil dohodu o vine a treste," informoval hovorca súdu Pavol Adamčiak. Dostala podmienečný trest 34 mesiacov na skúšobnú lehotu tri roky. Súd jej nariadil aj probačný dohľad a psychoterapiu. Alexandre nebolo na chodbe súdu do reči. "Necíti sa dobre," povedal jej obhajca.

Čo je probačný dohľad
Ide o skúšobný dohľad. Odsúdený sa musí hlásiť probačnému úradníkovi, ktorý ho kontroluje v pravidelných intervaloch. Určuje ich súd. Úradník sa zaujíma o to, ako žije, pracuje, aké vzťahy má s okolím a či chodí na terapiu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu