Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

VIDEO Pellegriniho faux pas po zvolení za predsedu: UPS! Toto by sa mu na tlačovke asi nemalo viac stávať

Pellegrinimu sa poplietol jazyk
Pellegrinimu sa poplietol jazyk (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Nový, oficiálny predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini včera oslávil prvý snem otváracou tlačovou konferenciou v nových priestoroch strany v hlavnom meste. Na tom by nič nebolo, keby si expremiér, ktorý donedávna pôsobil v dovtedy najsilnejšej strane Smer-SD, nepomýlil priamo na tlačovke názov súčasnej strany s tou predchádzajúcou, a to dokonca viackrát.

Tlačová konferencia sa konala po tom, ako členovia strany Hlas-SD na tzv. online sneme (v dôsledku pandémie nemohol byť riadny, pozn. red.) zvolili nové predsedníctvo spolu s predsedom strany Petrom Pellegrinim. Do podpredsedníckych stoličiek si sadnú Denisa Saková, Richard Raši a Erik Tomáš. Generálnym manažérom strany sa stal Matúš Šutaj Eštok.

VIDEO Tlačová konferencia strany Hlas-SD po sneme:

(Petrovi Pellegrinimu sa prehodili mená strán počas časov tlačovky 9:48 a 14:03)

Prvýkrát

Pellegrini neskôr prešiel k tomu, ako celý proces voľby prebiehal a aj k tomu, či za stranou nestoja nejakí oligarchovia. "Strana Hlas - Sociálna demokracia bude pôsobiť maximálne transparentne, a hoci si už občania republiky museli už niekoľkokrát prečítať, že sme strana oligarchov a tučných sponzorov, chcem z tohto miesta veľmi jasne a priamo povedať, že strana Smer ... strana Hlas - Sociálna demokracia nie je financovaná žiadnym oligarchom," povedal rozpačito Pellegrini, keď sa mu zaplietol jazyk.

VIDEO Pellegriniho faux pas
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

Druhýkrát

Druhá, a tá istá chyba prišla o pár minút neskôr keď Pellegrini hovoril o budovaní regionálnych štruktúr Hlasu-SD. Spomínal aj to, že strane už aj bez kampane chodí množstvo listov a žiadostí. "Okolo nich sa vytvárajú odborné skupiny, s ktorými potom my ako stranickí funkcionári komunikujeme a budeme pripravovať podklady na našu prácu. Pevne verím, že mnohí z nich nakoniec o niekoľko mesiacov svoju tvár odkryjú a zároveň sa stanú aj riadnými členmi strany Smer a možno aj mnohí členmi vedenia strany a možno aj podpredsedami strany," vyhlásil opäť Pellegrini, pričom tentokrát sa ani neopravil.

Je zaujímavé, že pri obidvoch chybách sa prekvapene zatváril v pozadí aj ďalší člen hlasu a exminister Peter Žiga. Vyzerá to teda tak, že prechod z jednej strany do druhej nemusí byť vždy taký jednoduchý ani pre expremiéra Pellegriniho. Sám pritom povedal, že sa s predsedom Smeru-SD Robertom Ficom pracovne nestretáva, ale iba sa pozdravia na chodbe.

Viac o téme: Smer-SDPeter PellegriniHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu