Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ministerstvo vnútra bude pripomienkovať návrh zákona o dôchodkovom systéme, tvrdí Roman Mikulec

Roman Mikulec
Roman Mikulec (Zdroj: TASR - Dano Veselský)

BRATISLAVA - Ministerstvo vnútra (MV) SR bude v rámci medzirezortného pripomienkového konania požadovať zmenu navrhovaného ústavného zákona o starobnom dôchodkovom systéme tak, aby nemohlo dôjsť k spochybňovaniu osobitného systému výsluhového zabezpečenia príslušníkov policajných a ďalších bezpečnostných a záchranných zložiek.

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) o tom informoval na sociálnej sieti. Na ministerstve podľa Mikulca zachytili obavy ohľadom tohto návrhu ústavného zákona z dielne Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR. Spomína sa v ňom aj zákon o sociálnom zabezpečení policajtov a vojakov.

"V programovom vyhlásení vlády na obdobie rokov 2020 až 2024 sa vláda zaviazala garantovať stabilizáciu existujúceho osobitného systému sociálneho zabezpečenia policajtov, profesionálnych vojakov a príslušníkov ostatných ozbrojených a bezpečnostných zložiek a záchranných zborov," pripomenul Mikulec. Avizuje preto pripomienkovanie návrhu. Na naplnenie záväzku plánuje podľa neho rezort aj ďalšie kroky.

Návrh ústavného zákona o starobnom dôchodkovom systéme predložil minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) minulý týždeň do medzirezortného pripomienkového konania. Má podľa neho priniesť stabilný a udržateľný systém so spravodlivými dôchodkami.

Viac o téme: ZákonDôchodkový systémMinisterstvo vnútraPripomienkovanieRoman Mikulec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu