Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Vo VOÚG v Košiciach evidujú 16 úmrtí v súvislosti s novou nákazou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KOŠICE - Celkovo 16 úmrtí pacientov Vysokošpecializovaného odborného ústavu geriatrického sv. Lukáša (VOÚG) v Košiciach v súvislosti s novým koronavírusom eviduje Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS). Za ÚDZS to uviedla Erika Kováčiková.

Aktuálne v tejto nemocnici evidujú 11 pacientov a osem zamestnancov s ochorením COVID-19. Situácia sa podľa riaditeľa VOÚG Juraja Sýkoru v porovnaní s uplynulými týždňami podstatne zlepšila. Koncom októbra evidovali 40 prípadov pozitívne testovaných pacientov, a to na oddeleniach geriatrie a oddelení dlhodobo chorých (ODCH). V karanténe bolo v súvislosti s novým koronavírusom 31 zamestnancov.

„Celá táto pandemická situácia výrazne negatívne ovplyvnila život v našej nemocnici. Vďaka reprofilizácii lôžok a rozdeleniu oddelení na Covid oddelenie - červenú zónu a Čisté oddelenia - biele zóny, nemocnica mohla pristúpiť k príjmu pacientov,“ uviedol.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Pacient musí mať pri príjme PCR test nie starší ako 48 hodín s negatívnym výsledkom. „Keď k nám nastúpi, putuje do filtra. Ide o vyčlenenú časť oddelenia a k takémuto pacientovi pristupujeme, akoby bol potenciálne pozitívny na koronavírus. Napriek tomu, že má negatívny test, absolvuje opakovane pri príjme ďalší, potvrdzujúci PCR test,“ pripomenul s tým, že pozorujú klinické príznaky a pokiaľ je pacient aj po následnom PCR v poriadku, umiestnia ho do bielej zóny. Ak by bol výsledok pozitívny, pacient by podľa Sýkoru putoval na Covid oddelenie. Takýto prípad zatiaľ nezaznamenali.

Viac o téme: ObeteústavPandémiaKošiceSlovenskoKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu