Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pokračuje vypočúvanie kandidátov na generálneho prokurátora: Zostávajú ešte štyria muži

Ján Hrivnák počas verejného vypočúvania pred parlamentným ústavnoprávnym výborom.
Ján Hrivnák počas verejného vypočúvania pred parlamentným ústavnoprávnym výborom. (Zdroj: Kancelária Národnej rady Slovenskej republiky)

BRATISLAVA - Členovia Ústavnoprávneho výboru Národnej rady (NR) SR od piatkového rána pokračujú vo vypočúvaní kandidátov na generálneho prokurátora. Vypočuť majú ešte Juraja Klimenta, Jána Šantu, Rastislava Remetu a Maroša Žilinku. O post šéfa Generálnej prokuratúry (GP) SR má záujem sedem uchádzačov, troch vypočuli vo štvrtok (19. 11.).

Každý uchádzač má približne 15 minút na predstavenie koncepcie riadenia a ďalšieho rozvoja prokuratúry na Slovensku, takisto má predstaviť dôvody na svoju kandidatúru a svoje skúsenosti. Následne bude odpovedať na otázky členov výboru, zástupcov prezidentskej kancelárie, ako aj prítomných poslancov NR SR.

Vo štvrtok výbor vypočúval Jozefa Čentéša, Tomáša Honza a Jána Hrivnáka. Každý z nich odpovedal na otázky viac ako tri hodiny. Parlament má voliť kandidáta na šéfa Generálnej prokuratúry (GP) SR na schôdzi, ktorá sa začne budúci týždeň. Voľba je podľa návrhu programu schôdze naplánovaná na stredu 25. novembra. Generálneho prokurátora menuje prezident SR.

Viac o téme: VoľbaVypočúvanieGenerálny prokurátorSlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu