Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Horor za dverami považskobystrického bytu: Ženu dlhé roky týral vlastný syn, o terore mlčala

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

POVAŽSKÁ BYSTRICA - Domov by mal byť bezpečným prostredím. Žiaľ, staršia žena za dverami bytu zažívala teror. O niekoľkoročnom utrpení, ktoré jej spôsoboval vlastný syn, sa polícia dozvedela od jej rodiny.  

Považskobystrický vyšetrovateľ obvinil zo zločinu týrania blízkej osoby a zverenej osoby 42-ročného muža. „Obvinený muž mal od presne nezisteného obdobia roku 2016 do novembra 2020 v jednom z bytov v okrese Považská Bystrica týrať svoju 76-ročnú matku,“ spresnila polícia.

Zažívala peklo

Obvinený mal podľa mužov zákona vlastnej matke roky spôsobovať fyzické i psychické utrpenie – bil ju a pohŕdavo s ňou zaobchádzal. „Bližšie detaily, ako syn mal roky týrať svoju matku, vzhľadom k citlivosti prípadu nebudeme ani popisovať, ale poškodená žena mala obavu o svoj život,“ uviedli policajti.

Prípad z Richnavy pre silné povahy: FOTO Natašu surovo zavraždil jej druh, z detailov sa dvíha žalúdok

Ochrancovia zákona sa o agresorovom konaní dozvedeli od rodiny poškodenej. Následne ho zadržali. Vyšetrovateľ po vykonaní potrebných procesných úkonov spracoval návrh na väzobné stíhanie. O tom, či bude 42-ročný útočník stíhaný väzobne, bude rozhodovať súd. „Obvinenému za uvedený zločin v zmysle zákona hrozí  trest odňatia slobody na tri až osem rokov,“ dodala polícia.  

Polícia v súvise s prípadom apeluje na obete akéhokoľvek násilia, aby kontaktovali políciu. „Násilie v akejkoľvek jeho podobe je neprijateľné. Taktiež apelujeme aj na najbližšie okolie - susedov, príbuzných či známych, aby neboli ľahostajní a v prípade, že sú svedkami násilia, nás kontaktovali,“ doložili muži zákona s tým, že na to, aby mohli pomôcť obetiam, musia o protiprávnom konaní vedieť.

Viac o téme: PolíciaTýranieRodina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu