Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Príbuzná mala temné podozrenie: To, čo našla v byte, považuje za horor

Matka mala svoja syna väzniť v tomto bytovom dome. Zobraziť galériu (3)
Matka mala svoja syna väzniť v tomto bytovom dome. (Zdroj: SITA/Claudio Bresciani/TT via AP)

ŠTOKHOLM - Švédska polícia zadržala dôchodkyňu (70), ktorá čelí podozreniu, že desiatky rokov väznila doma svojho syna. Muža (41) v zlom zdravotnom stave našla v nedeľu v byte neďaleko Štokholmu jeho príbuzná.

Syn mal v bratislavskom Ružinove týrať svojho 85-ročného otca: Hrozí mu vysoký trest

Podľa prokurátorky Emmy Olssonovej mohla byť obeť v byte zatvorená takmer 30 rokov. Švédsky denník Expressen napísal, že syn zadržanej ženy prestal asi v 12 rokoch navštevovať školu.

Príbuzná, ktorá muža objavila, švédskym médiám povedala, že dotyčný sedel v rohu miestnosti na zemi a prakticky nebol schopný hovoriť. Napriek svojmu veku mal len málo zubov, bol podvyživený a jeho nohy boli pokryté zapálenými ranami.

Príbuzná mala temné podozrenie:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Claudio Bresciani/TT via AP)

Príbuzná uviedla, že už dlhší čas matku z väznenia syna podozrievala. Keď sa dozvedela, že je žena v nemocnici, tak sa do ich bydliska v okrese Haninge južne od Štokholmu v nedeľu večer vydala.

Príbuzná mala temné podozrenie:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA/Claudio Bresciani/TT via AP)

"Bolo to ako v nejakom horore," povedala švédskemu denníku Expressen. "V byte bola tma a kopa odpadkov. Zavolala som záchranku a nemocnica potom o prípade informovala políciu," dodala.

"Muž je teraz v nemocnici... Potreboval operáciu," potvrdila prokurátorka Olssonová bez ďalších podrobností. Matka obvinenia z väznenia syna a z vážneho ublíženia na tele odmieta, dodala prokurátorka.

Viac o téme: TýranieVäznenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu