Utorok18. jún 2024, meniny má Vratislav, zajtra Alfréd

Vláda: Letisko si nedáme!

Premiér s ministrom Kaliňákom.
Premiér s ministrom Kaliňákom. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Rozvoj bratislavského letiska zostane na pleciach štátu! Vízie o vstupe strategického investora sa definitívne rozplynuli pre premiéra Roberta Fica. Jeho vláda totiž trvá na tom, že s letiskom si poradí sama.

S možnosťou vytvoriť spoločný podnik so strategickým investorom, ktorý by letisku poskytol finančnú injekciu, sa tak viac neráta. "Vláda jednomyseľne rozhodla, že v prípade bratislavského letiska ideme vlastnými silami," povedal Fico s tým, že sa rozhodol pre komplikovanejšiu cestu.

S predajom strategického letiska, ako to plánoval Dzurindov kabinet, má podľa neho táto vláda "vážne hodnotové problémy". "Z môjho pohľadu som preferoval možnosť spoločného podniku," vyhlásil však minister dopravy Ľubomír Vážny. Súkromný partner by mal v takomto prípade menšinu oproti štátu. Fico uprednostnil kombináciu vlastných zdrojov letiska s verejnými zdrojmi. "Vieme sa s tým vyrovnať," dodal.

Len na rozšírenie a potom aj rekonštrukciu terminálu letiska sa počíta v prvej fáze projektu do roku 2010 s tromi miliardami korún. Vyriešiť by to mohla podľa ministra financií Jána Počiatka aj pôžička od banky.

Bríza skončil
Vláda včera odvolala dozornú aj správnu radu Slovenského pozemkového fondu (SPF). Definitívne skončil Branislav Bríza, ktorý podpísal prevod pozemkov pod Tatrami na ľudí blízkych Vladimírovi Mečiarovi. Vo fonde zostal ako generálny riaditeľ a nominant Smeru Miloslav Šebek. Vláda však dočasne stopla manipulácie s reštitúciami.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu