Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

KORONAVÍRUS Ďalšie dopady pandémie: Návštevnosť jaskýň bola najnižšia za posledných 50 rokov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

BRATISLAVA - Návštevnosť jaskýň bola v tomto roku za posledných 50 rokov najnižšia. Hlavným dôvodom je pokles zahraničných návštevníkov, ktorí do vybraných jaskýň viac chodili. Taktiež boli jaskyne na istý čas zatvorené pre pandémiu nového koronavírusu. Povedal to riaditeľ Správy slovenských jaskýň (SSJ) Ján Zuskin.

V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka bola za všetky sprístupnené jaskyne prevádzkované SSJ návštevnosť 392.802 ľudí, čo je 62,5 percenta, priblížil Zuskin. Najviac navštevovanou bola v tomto roku Belianska jaskyňa, 69.600 návštevníkov. Zuskin podotkol, že zároveň mala táto jaskyňa najväčší pokles oproti minulému roku.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Najnižšiu návštevnosť mala podľa Zuskina Gombasecká jaskyňa. Tento rok ju navštívilo 11.830 ľudí. "V období otvorenia po prvej vlne pandémie patrila medzi jaskyne s najvyšším nárastom návštevníkov," hovorí riaditeľ. Výsledok hospodárenia nevie v súčasnosti Zuskin uviesť. "Keďže sa ešte neskončil rok a vybrané druhy nákladov stále vznikajú. Pochopiteľne, s poklesom návštevnosti boli adekvátne nižšie i tržby," povedal Zuskin.

Viac o téme: PandémiaJaskyneBratislavaKoronavírusSpráva slovenských jaskýňJán Zuskin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu