Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS V Maďarsku potvrdili takmer tisícku nových prípadov: Zomrelo 38 pacientov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BUDAPEŠŤ - V uplynulých 24 hodinách v Maďarsku potvrdili testy nákazu novým druhom koronavírusu v 989 prípadoch. Na komplikácie spôsobené ochorením COVID-19 zomrelo 38 pacientov, čo je najviac úmrtí za jeden deň od vypuknutia pandémie. Informoval o tom v utorok vládny server koronavirus.gov.hu.

Doposiaľ pozitívne výsledky zaznamenali u 48.757 testovaných ľudí. Zomrelo celkom 1211 chorých. Aktuálne je nakazených 32.909 osôb. V nemocničnom ošetrení je 1960 chorých, z nich 197 je napojených na umelú pľúcnu ventiláciu. Spravodajský server 444.hu v tejto súvislosti podčiarkol, že pomer pozitívnych výsledkov z vykonaných testov dosiahol rekordných 15,62 percent.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Komerčná televízia RTL Klub v pondelňajších správach pripomenula, že v druhej vlne pandémie koronavírusu je Maďarsko v počte denných úmrtí súvisiacich s nákazou koronavírusu v Európskej únii na treťom mieste za Českom a Rumunskom. Predseda vlády Viktor Orbán v pondelok v parlamente vyhlásil, že sa v krajine začne aj s antigénovým testovaním, ktoré bude k dispozícii zrejme už od utorka.

Parlament predĺžil splátkové moratórium do júna 2021

Poslanci maďarského parlamentu v utorok schválili predĺženie splátkového moratória pre vybrané sociálne skupiny a pre podniky s finančnými problémami. Informovala o tom agentúra MTI, podľa ktorej moratórium, ktoré zaviedli z dôvodu pandémie koronavírusu SARS-CoV-2, bude platiť až do 30. júna 2021. Návrh ministra financií Mihálya Vargu podporilo jednohlasne 166 poslancov.

Cieľom tejto regulácie je zabezpečiť, aby si dôchodcovia, rodičia s deťmi, uchádzači o zamestnanie a pracovníci verejnej sféry nemuseli ani v prvom polroku budúceho roka plniť svoje splátkové povinnosti vyplývajúce z pôžičkových či lízingových zmlúv, píše MTI.

Viac o téme: ObetePandémiaŠtatistikyMaďarskoBudapešťKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu