Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Toto postavia pri Avione

Znázornenie polohy plánovaných stavieb. Zobraziť galériu (4)
Znázornenie polohy plánovaných stavieb. (Zdroj: Nový Čas)

RUŽINOV - Východná časť mesta sa rozrastá. Návštevníci obchodných domov pri letisku a vodiči prechádzajúci obchvatom sú svedkami čulého stavebného ruchu. K Avionu - ktorý je najväčším slovenským nákupným strediskom - pribudne dvojpodlažná prístavba. V tesnom susedstve obchodných stredísk postavia hotel a administratívny komplex pre 2 000 zamestnancov.

"Avion sa na jeseň rozrastie o dvojpodlažnú prístavbu s 35 obchodnými prevádzkami. Tie budú zamerané na šport, gastronómiu a služby spojené so zdravím a oddychom. Najväčšie priestory však budú patriť medzinárodnému predajcovi elektroniky," povedala manažérka obchodného centra Barbora Kostrecová.

Náklady na vybudovanie dostavby sú približne 900 miliónov Sk. Na neďalekej Galvaniho ulici čoskoro začnú s prácami na administratívnom komplexe Galvaniho Business Center IV. Stane sa súčasťou už existujúcich nákupných a polyfunkčných centier. Budovu bude tvoriť šesť nadzemných podlaží. Náklady na výstavbu dosiahnu približne 930 miliónov Sk.

Trojlístok stavebných projektov uzatvára trojhviezdičkový hotel Express so 176 izbami. Stavebné práce majú byť ukončené v januári 2009. "Stavili sme na blízkosť letiska, nákupných a priemyselných zón, diaľnice, ale aj možností zábavy a gastronómie," informoval zástupca rakúskeho developéra Dietmar Ploberger.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu