Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

ONLINE Slovensko má prvú obeť (†26) povodní: Situácia je najvážnejšia v Žilinskom a Banskobystrickom kraji

Ilustračné foto Zobraziť galériu (61)
Ilustračné foto (Zdroj: Polícia SR, TASR, Facebook)

SLOVENSKO – Výdatné dažde spôsobili na mnohých miestach komplikácie. Takmer na celom území dosiahli hladiny vodných tokov stupne povodňovej aktivity. Okrem vybrieždených riek voda zaplavila aj viaceré vozovky. Výstraha tretieho stupňa pred povodňami platí na Slovensku aktuálne pre trinásť okresov. Na severe krajiny sú okrem toho aj problémy so snehom. Situáciu sledujeme online.

  • S výdatnejšími zrážkami na celom Slovensku treba počítať aj počas stredy, upozorňuje SHMÚ
  • Výstraha 3. stupňa pred povodňami platí pre trinásť okresov (Skalica, Senica, Pezinok, Košice, Trnava, Turčianske Teplice, Žilina Rajčanka, Prievidza, Zvolen, Revúca, Rožňava, Spišská Nová Ves, Gelnica a Košice-okolie – Hornád)
  • Najvážnejšia situácia je v Žilinskom a Banskobystrickom kraji
  • Hasiči evakuujú ľudí z Hornádskej ulici v Krompachoch a ukončili evakuáciu osôb v chatovej oblasti v Kostoľanoch nad Hornádom
  • Rozvodnený potok v obci Jezersko strhol ešte večera 26-ročného muža, po pátraní ho dnes objavili mŕtveho

Meteorologický radar

ONLINE

Online sme ukončili. Ďakujeme, že ste situáciu sledovali s nami!

19:50 POČASIE Po prechodnom poklese alebo ustálenosti je väčšina tokov opäť na vzostupe. Ich kulmináciu očakávajú meteorológovia v najbližších hodinách. Najvážnejšia situácia je podľa SHMÚ v povodiach Moravy a Myjavy, na tokoch v oblasti Malých Karpát, na hornej Nitre a povodí Bebravy. Taktiež na dolnej Slanej, v povodiach Hnilca, Hornádu a na rieke Vlára. "V priebehu štvrtka (15. 10.) budú hladiny vodných tokov pozvoľna klesať. To neplatí pre stredné a dolné úseky väčších tokov, kde očakávame vzostupy z dotekania," upozornili meteorológovia. Dodali, že výraznejší pokles hladín pravdepodobne zabrzdia ďalšie predpovedané zrážky počas piatka (16. 10.).

18:58 POVODNE Dobrovoľný hasičský zbor mesta Žiar nad Hronom musel v stredu zasahovať v mestskej časti Kortína, kde došlo k zaplaveniu obydlí miestnej osady. Niekoľko ľudí bolo evakuovaných do náhradného ubytovania, informovali hasiči na sociálnej sieti.

Dobrovoľný hasičský zbor mesta
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: Facebook - DHZM Žiar nad Hronom)

18:35 DOPRAVA V Banskej Bystrici platí od stredy druhý stupeň povodňovej aktivity na vodnom toku Hrona a jeho prítokoch v rámci okresu Banská Bystrica. Rieka sa z koryta zatiaľ nevyliala. Informoval o tom banskobystrický magistrát. Dočasne uzavreli podchod aj most.

18:29 DOPRAVA Rieka Slatina zas ohrozila chatárov v rekreačnej oblasti Červený medokýš, keď sa vyliala na jeden z úsekov cesty. Mestská polícia odkláňa vodičov na náhradnú trasu cez sedlo Pustého hradu. „Všetkých upozorňujeme, aby do rekreačnej oblasti cestovali iba v nevyhnutných prípadoch. Náhradná trasa totiž nemá charakter klasickej cestnej komunikácie a slúži naozaj len pre výnimočné prípady,“ podotkol náčelník zvolenskej mestskej polície Juraj Chabada.

18:29 POVODNE Minimálne na dvoch miestach vo Zvolene je pre dlhotrvajúci dážď vážna situácia. Informoval o tom hovorca mesta Martin Svatuška s tým, že rieka Hron sa vyliala v blízkosti záhradkárskej osady na Podborovej, kde ohrozuje majetok Zvolenčanov, ale aj životy hospodárskych zvierat. 

18:15 POVODNE Vybreženie rieky Hornád spôsobilo problémy aj v obci Kluknava v okrese Gelnica. Uviedol to starosta Štefan Kováč s tým, že sa to dotklo približne 15 až 20 rodinných domov či tamojšieho futbalového ihriska. V súčasnosti je podľa neho situácia stabilizovaná.

17:46 POVODNE Všetky dobrovoľné hasičské zbory obcí, ktoré disponujú protipovodňovými vozíkmi a vozidlami z projektu Aktívne protipovodňové opatrenia, boli v stredu od 16. hodiny uvedené do pohotovosti.  Pomáhať majú profesionálnym hasičom v lokalitách, ktoré sú najzasiahnutejšie nepriaznivým počasím a zhoršujúcou sa povodňovou situáciou. "Dobrovoľné hasičské zbory obcí budú z dôvodu pretrvávajúceho dažďa v pohotovosti až do odvolania," spresnila Farkasová.

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: EASYFOTO TASR - Alexandra Moštková)

17:40 POVODNE Ďalšie zvyšovanie hladiny vodných tokov očakáva v najbližších hodinách obec Nálepkovo v okrese Gelnica. Voda doposiaľ zničila aj prístupovú cestu k rodinným domom v záhradníckej oblasti Tichý Potok. Tretí stupeň povodňovej aktivity v obci vyhlásili v utorok (13. 10.) v noci.

17:24 DOPRAVA Voda v belušskej miestnej časti Hloža zaplavila podjazd pod cestu I/61 a diaľnicu D1. „Vodiči, pozor na zaplavený podjazd cesty III/1944 popod cestu I/61 a diaľnicu D1 v Beluši, časť Hloža, smerom na miestnu časť Podhorie. Rešpektujte pokyny polície,“ informuje polícia na sociálnej sieti.

Voda zaplavila podjazd pod
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: Facebook - Polícia SR - Trenčiansky kraj)

17:08 POVODNE Obec Lehota pod Vtáčnikom v okrese Prievidza v stredu vyhlásila tretí stupeň povodňovej aktivity. Problémy tam spôsobuje voda na Suchom potoku a jeho prítokoch, informoval vedúci odboru krízového riadenia Okresného úradu v Prievidzi Dušan Krovina. "Hrozí tam poškodenie suchého poldra, ktorý je plný a momentálne z neho dobrovoľní hasiči čerpajú vodu, aby nepretiekol. Keby sa stalo, že pretečie, voda pôjde rovno do obce," uviedol Krovina. 

16:55 POVODNE Obec Horné Orešany v okrese Trnava vyzvala v stredu popoludní občanov, aby si vyčistili odtokové rúry pod mostami nad potokom Parná a priekopy pred svojimi nehnuteľnosťami. Urobila tak na základe upozornenia vodohospodárov. V prípade nerešpektovania výzvy budú mosty, ktoré znemožňujú plynulý odtok zrážkovej vody, odstránené. 

16:11 DOPRAVA Cestu tretej triedy na trase Rudno nad Hronom a Brehy policajti uzavreli do odvolania.

16:02 ŠKODY Pri záplavách by mohli pomáhať aj vrtuľníky. „Naša spoločnosť je pripravená pomáhať pri živelných pohromách a všade tam, kde je potrebné nasadenie leteckej techniky. Vítam otvorenie dialógu s MŽP a verím, že spoločne dokážeme nájsť cestu, ako využiť naše vrtuľníky v prospech občanov SR,“ uviedol konateľ spoločnosti Slovak Training Academy Lukáš Halás.

15:59 EVAKUÁCIA Na Hornádskej ulici v meste Krompachy, kde sa vyliala rieka Hornád, je situácia naďalej kritická. Z domov už evakuovali okolo 1000 ľudí. Na danej ulici je zaplavený celý úsek od hlavnej elektrickej rozvodne až po zberný dvor a komunitné centrum. „Podľa sprostredkovaných informácií je v obydliach voda na úrovni okolo 20 až 30 centimetrov. Situácia nie je až taká vážna ako pred desiatimi rokmi, kde boli v tej istej oblasti zaliate celé prízemia v domoch,“ skonštatovala primátorka.

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: TASR/Milan Kapusta)

15:56 DOPRAVA Morava sa vyliala na cestu, hraničný priechod Moravský Svätý Ján - Hohenau je uzavretý. Hladina na mieste dosahuje hodnotu 4,7 metra, čo je dvojnásobok oproti bežnému stavu. Polícia upozornila tiež, že v okrese Skalica sú zvýšené hladiny viacerých miestnych potokov a vyzvala na pozornosť. Zaplavené sú aj niektoré úseky ciest iných okresov kraja.

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Trnavský kraj)

15:52 POVODNE Obce Moškovec a Blažovce v okrese Turčianske Teplice vyhlásili tretí stupeň povodňovej aktivity, voda spôsobuje komplikácie i v Dubovom. „Všetky vodné toky v okrese sú na hrane. Obce prijali opatrenia. Vykonávajú záchranné práce, vrecujú, odstraňujú naplaveniny, dávajú do pôvodného stavu mostné priepusty, aby mohla voda plynulo odtekať,“ priblížil Michal Turčan z odboru krízového riadenia Okresného úradu v Turčianskych Tepliciach.

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: FB/Dopravný servis – Turiec)

15:45 UPOZORNENIE Od dnešnej 17. hodiny bude uzavretý most na ulici 9. mája v Banskej Bystrici. „V týchto miestach budú v najbližších hodinách prebiehať protipovodňové opatrenia, ktoré vám prejazd úsekom neumožnia. Uzavretý bude aj most pod "malou" železničnou stanicou Banská Bystrica – mesto,“ oznámili policajti. Jediný prejazdný most bude pri Smrečine (nákupné centrum Terminál). Polícia žiada majiteľov vozidiel parkujúcich v blízkosti rieky Hron na parkovisku pod železničnou traťou, aby si vozidlá preparkovali.

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

15:34 POVODNE Hasiči dokončujú protipovodňové opatrenia na Huštáku a pri štadióne. Desiatky príslušníkov HaZZ sú aktuálne v teréne a pomáha im okolo 30 ľudí z dobrovoľných hasičských zborov z okolitých obcí. Podľa hydrometeorológov hladina Hrona stúpla z utorka zo 170 centimetrov na stredu asi o meter pri násobne zvýšenom prietoku.

Neustávajúci dážď v Banskej Bystrici začína spôsobovať problémy (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

15:13 ŠKODY Dvadsať ton piesku doposiaľ spotrebovala Moldava nad Bodvou pre povodňovú situáciu súvisiacu s vytrvalým dažďom. Záchranárske práce naďalej pokračujú. Mesto zriadilo aj infolinku, kam mohli obyvatelia ohlásiť potrebu zásahu pri ochrane svojho majetku alebo zdravia.

15:06 TRAGÉDIA Záchranári Horskej služby Pieninského národného parku spolu s políciou pátrali po nezvestnom 26-ročnom mužovi z obce Jezersko, ktorý sa včera nevrátil domov. „Posledný kontakt bol s nezvestným včera tesne pred polnocou. Je veľmi pravdepodobné, že hľadaného pri návrate domov strhol rozbúrený potok,“ uviedli záchranári na sociálnej sieti. Server iMeteo.sk v tomto súvise uviedol, že mladíkovo telo našli dnes dopoludnia horskí záchranári, ktorí konštatovali smrť. Krajský policajný hovorca Igor Pavlík prípad potvrdil s tým, že sa čaká na obhliadajúceho lekára. Bližšie informácie však neposkytol.

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: FB/Horská služba Pieninského národného parku)

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: FB/Horská služba Pieninského národného parku)

14:54 EVAKUÁCIA Obyvateľov za riekou Hornád, ktorých obydlia ohrozuje vybrežený Hornád, evakuovali, no v niektorých domoch ostali sporadicky ostali ľudia.

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: TASR/Milan Kapusta)

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: TASR/Milan Kapusta)

14:40 POČASIE Úhrny zrážok dosiahli podľa meteorológov v období od 25. septembra do 11. októbra najvyššie hodnoty prevažne v západných a juhozápadných oblastiach Slovenska. „Napríklad v Piešťanoch to bolo 149, v Topoľčanoch 138 a v Nitre 131 milimetrov,“ spresnili s tým, že v histórii meraní boli u nás podobné typy poveternostných podmienok zaregistrované v roku 1974. SHMÚ ďalej informoval, že situácia sa v prípade stavu pôdnej vlahy a sucha oproti predchádzajúcim týždňom takmer nezmenila. „V povrchovej vrstve a v celom profile je to na celom území bez rizika. V hlbšej vrstve je len ojedinele na Orave znížená úroveň pôdnej vlahy v porovnaní s dlhodobým priemerom.“

14:33 POVODNE V žilinskej mestskej časti Bytčica trvá tretí stupeň povodňovej aktivity, ktorý primátor Žiliny Peter Fiabáne vyhlásil v utorok po vyliatí sa miestneho potoka z koryta. Bytčický potok podľa hovorcu mesta zaplavil ulicu Na stanicu. „Voda nestíhala odtekať prirodzenými trasami a postupne zaplavila spodné časti domov, pivnice, záhrady, garáže a miestne komunikácie. Mesto situáciu monitoruje. Dobrovoľní hasiči so správcom toku, Slovenským vodohospodárskym podnikom, v súčasnosti na mieste odstraňujú následky prívalových dažďov,“ uviedol hovorca Vladimír Miškovčík.

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: FB/Mesto Žilina)

14:24 ŠKODY V Pezinku spadol strom na auto. Podmyté vodou je v Pezinku aj sídlisko Muškát.

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: FB/Pezinok)

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: FB/Pezinok)

14:19 DOPRAVA Zliechov cesta III/2112 v smere na Čičmany je z dôvodu sneženia a popadaných stromov na vozovke neprejazdná. Pracuje sa na odstránení prekážky. Obchádzka je možná cez Považskú Bystricu.

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Trenčiansky kraj)

14:16 ŠKODY Za ostatných 6 hodín boli hasiči v súvislosti s intenzívnym dažďom vyslaní k 69 udalostiam. Momentálne je najvážnejšia situácia v Žilinskom a Banskobystrickom kraji. V Žilinskom kraji uskutočnili 17 výjazdov, pri ktorých najmä odčerpávali vodu zo zatopených pivníc a cestných komunikácii a odstraňovali popadané stromy. V Banskobystrickom kraji zasahovali pri 15 technických udalostiach, išlo najmä o odčerpávanie vody a stavanie protipovodňových bariér. Tu zasahujú najmä vo Zvolenskej Slatine.

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: FB/Prezídium HaZZ)

Galéria: Hasiči zasahujú v súvislosti s intenzívnym dažďom

14:05 DOPRAVA Policajti asistujú hasičom pri odstraňovaní škôd, ako aj pri evakuácii ohrozených občanov. Na rizikových cestných úsekoch zaplavených miest usmerňujú a regulujú dopravu.

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: FB/Polícia SR)

Galéria: Vytrvalý dážď bičuje celú krajinu, policajti sú v teréne spolu s hasičmi

13:56 DOPRAVA Na trase z Ilavy na horský priechod Homôlka je na vozovke veľa vody. Cesta na trase Zliechov - Čičmany je podľa vodičov neprejazdná a policajti odkláňajú dopravu. Ťažko prejazdný je tiež úsek Myjava - Turá Lúka.

13:51 POVODNE Neustávajúci dážď v Banskej Bystrici začína spôsobovať problémy priamo v meste. Hladina rieky Hron, ktorá ním preteká, nebezpečne stúpa a aj v časti, kde sa v súčasnosti realizujú dlhodobé stavebné práce na výstavbe protipovodňových opatrení. Hasiči stavajú protipovodňové zábrany.

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

13:45 POVODNE Aktuálna situácia v košickej mestskej časti Nad jazerom.

13:40 POČASIE Trvalý dážď dvíha hladiny riek na hornej Nitre. Okresné úrady v Prievidzi a v Partizánskom situáciu monitorujú, zatiaľ žiadna z obcí nevyhlásila stupeň povodňovej aktivity. „Zatiaľ obce v okrese Prievidza nevyhlásili povodňové aktivity, no situáciu sledujeme a sme v neustálom kontakte s mnohými starostami,“ povedal vedúci odboru krízového riadenia Okresného úradu v Prievidzi Dušan Krovina. V prípade potreby sú pracovníci úradu podľa neho pripravení pomôcť.

13:30 POČASIE Dnešné ráno v Zákamennom na Orave.

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

13:25 POVODNE Hladina rieky Hron presiahla podľa SHMÚ v Brehoch výšku 370 centimetrov. Rieka podľa tamojšieho starostu vytlačila vodu na cestu III. triedy v smere do Rudna nad Hronom. Komunikácia by mala byť čiastočne zaplavená v jednom pruhu v úseku klopenej zákruty. „Cesta je prejazdná, situáciu rieši a dopravné značenie zabezpečuje Banskobystrická regionálna správa ciest,“ doplnil starosta Juraj Tencer.

13:19 DOPRAVA Sneženie naďalej komplikuje dopravu. Čertovica je neprejazdná. V úseku Hriňová - Detvianska Huta - Látky Prašivá vodiči hlásia zasneženú a šmykľavú cestu.

13:13 POVODNE V obci Smolník v okrese Gelnica, kde vyhlásili 3. stupeň povodňovej aktivity, došlo aj k dočasnej odstávke pitnej vody. „Smolnícky potok sa vybrežil. Problémy nám robí asi polovica horských bystrín, ktoré v lete ani nepočuť. Máme spolu šesť alebo osem takýchto prítokov do potoka. Voda sa nabaľuje – z potôčikov sú potoky a z potoka skoro rieka,“ spresnil starosta obce Radoslav Dlugoš s tým, že ku komplikáciám prispelo aj to, že v stredu ráno na kopcoch nasnežilo.

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: FB/http://www.smolnik.sk/)

13:08 DOPRAVA Na trase Hriňova - Lom nad Rimavicou - Čierny Balog zablokovali premávku miestami popadané stromy a skrížené kamióny, podľa policajtov týmto úsekom neprejdete

13:05 DOPRAVA Trnavskí policajti ukázali, ako to vyzerá na cestách v Skalici, Dunajskej Strede či Galante. „Na cestách zvýšte opatrnosť, viaceré úseky sú zaliate vodou,“ upozornili vodičov.

13:03 EVAKUÁCIA Hasiči úspešne ukončili evakuáciu osôb v chatovej oblasti v Kostoľanoch nad Hornádom v okrese Košice. Pomocou člnov preniesli do bezpečia 18 dospelých, 4 deti a 5 psov. Päť ďalších osôb, ktorým stále zostáva úniková cesta do lesa, evakuáciu odmietlo. Udalosť sa zaobišla bez zranení.

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: FB/Prezídium HaZZ)

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: FB/Prezídium HaZZ)

12:54 POVODNE Hladina rieky Hron stúpa a situácia sa komplikuje. „Vrátil som sa z terénu a situácia sa na niektorých miestach už komplikuje. Od rána sme v intenzívnom kontakte so Slovenským vodohospodárskym podnikom a hasičmi, ktorí nás aktuálne informujú o stave rieky na jednotlivých úsekoch a tiež realizácii nevyhnutných opatrení. Súčinné sú i naše dobrovoľné hasičské zbory,“ konštatoval banskobystrický primátor Ján Nosko na sociálnej sieti.

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: FB/Ján Nosko)

12:50 VÝSTRAHA Hydrometeorologický ústav vydal výstrahu tretieho stupňa pred povodňami aj pre okresy Skalica, Senica, Pezinok a Košice. Tretí stupeň naďalej platí pre okresy Trnava, Turčianske Teplice, Žilina Rajčanka, Prievidza, Zvolen, Revúca, Rožňava, Spišská Nová Ves, Gelnica a Košice-okolie – Hornád. Pre väčšinu územia platia výstrahy druhého a prvého stupňa.

SHMÚ
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: SHMÚ)

12:45 POČASIE Počas uplynulej noci okrem Vysokých a Nízkych Tatier nasnežilo na Orave, v Malej Fatre a prvý sneh dorazil aj do Turca, Gemera či do Kremnických vrchov. Snehovej nádielke sa potešili aj obyvatelia Kremnických Baní, Kunešova, Krahúl a nasnežilo aj na Skalke nad Kremnicou. „Tu nasnežilo okolo 3 centimetrov čerstvého snehu a krajina sa prvýkrát v tejto sezóne zabelela,“ uviedol portál iMeteo.sk.

12:40 POVODNE Najzasiahnutejším regiónom je Košický kraj, kde je takmer polovica všetkých vyhlásených stupňov povodňovej aktivity. Nasleduje Prešovský kraj. Najviac mimoriadnych udalostí vzniklo v okrese Spišská Nová Ves, nasleduje okres Gelnica. Ostatné výrazne zasiahnuté okresy sú Poprad, Revúca, Prešov a Zvolen, zhrnul rezort vnútra.

12:33 DOPRAVA Padajúci sneh naďalej komplikuje dopravu v Kremnici a jej blízkom okolí. „Upozorňujeme vodičov, že cesta na Skalku je aktuálne do odvolania uzavretá z dôvodu popadaných stromov, ktoré neuniesli váhu mokrého a ťažkého snehu,“ zdôraznili muži zákona.

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

12:29 POVODNE Hladina Levočského potoka v obci Markušovce v okrese Spišská Nová Ves mierne klesla. Tretí stupeň povodňovej aktivity však naďalej platí. „Levočský potok sa vylial, ale nebolo to tak zlé, aby sme museli evakuovať ľudí. Približne 30 domov v obci má zaplavené dvory a pivnice,“ uviedol starosta.

12:25 ŠKODY V obci Jasov v okrese Košice-okolie došlo k vyliatiu rieky Bodva z jej koryta. Zaplavená je aj prístupová cesta do Jasovskej jaskyne a okolité domy, ktoré museli ľudia opustiť.

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: TASR/František Iván)

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: TASR/František Iván)

12:16 Rozvodnená je tiež rieka Nitra medzi Dražovcami a Čakajovcami.

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: FB/Nitralive.sk)

12:12 Polícia vysiela z Krompách, kde hasiči evakuujú ľudí z Hornádskej ulice.

11:55 DOPRAVA Šoféri na horskom priechode Čertovica stále upozorňujú na zasneženú vozovku. Autá sa tam šmýkajú. Treba rátať s obojsmerným zdržaním.

11:50 ŠKODY Mesto Gelnica na sociálnej sieti informuje o poškodenej časti cesty v Perlovej doline, pričom časť obyvateľov zostala kvôli poškodeniu elektrického vedenia bez prúdu. „Na odstránení poruchy sa momentálne pracuje. Prosíme tiež občanov, aby šetrili vodou, keďže pre aktuálnu povodňovú situáciu bolo nutné odstavenie úpravne vody v Perlovej doline a mesto je v súčasnosti zásobované iba z prameňov,“ píše sa v príspevku mesta.

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: FB/Gelnica - oficiálna stránka mesta)

11:45 DOPRAVA Potok sa vylial aj v obci Hnilčík, cesta je aktuálne prejazdná. Rieka Hnilec sa v Gelnickom okrese vyliala na viacerých miestach, a to v meste Gelnica na ceste II/546 pred hypermarketom. Cesta je pre osobnú dopravu uzavretá, obchádzka vedie po miestnych komunikáciách, pričom dopravu reguluje polícia. K vybreženiu Hnilca došlo aj na ceste z Gelnice v smere na Jaklovce, úsek je prejazdný v jednom jazdnom pruhu. Na rieke Hnilec bol vyhlásený III. stupeň povodňovej aktivity.

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: FB/Gelnica - oficiálna stránka mesta)

11:40 ŠKODY V obci Kysak hasiči odstraňovali spadnutý strom. Silný dážď sa v utorok podpísal aj pod zaliatie obchádzkovej trasy medzi Kysakom a Veľkou Lodinou vedúcej cez osadu Sopotnica. „Vybreženie Hornádu v tomto úseku spôsobilo aj neprimerané vypúšťanie vodnej nádrže Ružín Slovenským vodohospodárskym podnikom. Vodohospodárov sa budeme pýtať, prečo začali Ružín vypúšťať v takom množstve až začiatkom tohto týždňa, keď bol vývoj počasia známy niekoľko dní vopred. Nešlo pritom o prvý takýto prípad. Dlhodobá obchádzková trasa je stále neprejazdná. Musíme počkať, kým hladina Hornádu klesne a následne budeme odstraňovať škody,“ uviedol predseda KSK Rastislav Trnka.

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: FB/Hasiči Košice)

11:33 ŠKODY Najkritickejšia situácia je podľa Správy ciest Košického samosprávneho kraja (KSK) na Spiši. „V noci z utorka na stredu sa asi na stometrovom úseku vylial potok medzi obcami Veľký Folkmar a Kojšov, takže do tejto koncovej obce bol znemožnený prístup pre osobnú dopravu. Naši cestári sa v ranných hodinách snažili úsek sprejazdniť aspoň v jednom jazdnom pruhu. Kritický úsek je aj medzi Gelnicou a Prakovcami, kde voda odmyla časť cesty v dĺžke približne desať metrov. Úsek je prejazdný v jednom pruhu, pričom rátame, že škody sa vyšplhajú na niekoľko tisíc eur,“ informoval predseda KSK Rastislav Trnka.

11:23 POČASIE Tlaková níž sa začne popoludní vypĺňať a počas neskorého večera a nočných hodín SHMÚ očakáva ustávanie zrážok na väčšine územia. „Podľa takéhoto predpokladaného vývoja poveternostnej situácie očakávame na Dunaji mierny vzostup, na ostatných tokoch prechodne ustálenosť až vzostup pri vysokých vodných stavoch, v popoludňajších hodinách vzostup až výrazný vzostup vodných hladín s možnosťou dosiahnutia a prekročenia SPA aj v ďalších staniciach. Hladiny v horných častiach väčšiny zasiahnutých tokov by mali kulminovať vo večerných a nočných hodinách, s následnými poklesmi počas zajtrajšieho dňa. V stredných a najmä dolných častiach tokov treba počítať s dotekaním,“ skonštatovali meteorológovia.

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: FB/SHMÚ)

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: FB/SHMÚ)

11:20 ŠKODY Hladina Hornádu a vytrvalý dážď spôsobujú komplikácie. „V skorých ranných hodinách popadali skaly a kamene na úsek Kostolianskej cesty,“ uviedol magistrát mesta Košice s tým, že na mieste osadili dopravné značky upozorňujúce na nebezpečenstvo. V súčasnosti je už premávka na tomto úseku po odstránení spadnutých skál plynulá. Košice evidujú problémy aj v mestskej časti Krásna na ulici Pri Hornáde.

11:17 ŠKODY Približne 50 domov v štyroch lokalitách v obci Kysak v okrese Košice-okolie zaplavila voda, povedal to starosta Ľubomír Krajňák s tým, že voda tam siaha od 50 centimetrov do jedného metra. Väčšinu ľudí evakuovali v utorok, niektorí podľa neho nechcú opustiť svoje príbytky. „Máme vyhlásený tretí stupeň povodňovej aktivity, štyri lokality sú neprístupné. Zostali tam obyvatelia, ktorí sa nechcú evakuovať, išli na poschodie. Ak to počasie dovolí, s hasičmi sme pripravení ich nútene evakuovať,“ spresnil s tým, že ide o štyri domy, resp. chaty.

11:14 POVODNE Povodňová situácia je vážna najmä v povodí Hornádu a Bodvy. Na väčšine  horných úsekov tokov stredného a východného Slovenska je po nočných kulmináciách ustálenosť až mierny pokles vodných hladín (pri vysokom vodnom stave). Na ich stredných a dolných úsekoch, na Morave, Myjave a na tokoch v oblasti Malých Karpát je vzostup až výrazný vzostup, na Dunaji je mierny vzostup vodných hladín.

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: FB/SHMÚ)

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: FB/SHMÚ)

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: FB/SHMÚ)

11:10 POČASIE Počas nočných hodín zrážky na strednom a východnom Slovensku ustávali alebo slabli, ale pretáčajúca sa tlaková níž priniesla zrážky na západ územia, opäť miestami aj výdatné. „Za posledných 24 hodín (14.10. k 10:00) spadlo od 15 do 50 mm zrážok, v južnej časti Volovských vrchov a v okolí Malých Karpát od 50 do 75 mm, výnimočne aj viac. Maximálny úhrn sme zaznamenali v Smoleniciach - 96,7 mm,“ skonštatovali odborníci zo SHMÚ.

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: FB/SHMÚ)

11:04 DOPRAVA Na trase Kremnica - Skalka sú na ceste popadané stromy. Podľa policajtov je daný úsek momentálne neprejazdný a obchádzka vedie cez Krahule.

11:02 DOPRAVA V Gelnici je miestami zaplavený hlavný ťah, premávku usmerňujú po okolitých uliciach policajti.

11:01 POVODNE Hovorca hydrometeorologického ústavu priblížil, že momentálne evidujú tretí stupeň povodňovej aktivity v ôsmich vodomerných staniciach. „Ide o stanice Markušovce/Levočský potok, Spišské Vlachy/Hornád, Margecany/Hornád, Švedlár/Hnilec, Jaklovce/Hnilec, Obišovce/Svinka, Kysak/Hornád, Ždaňa/Hornád a Košice/Hornád. V spomínaných vodomerných staniciach je momentálne ešte vzostup na Hornáde v Spišských Vlachoch, Margecanoch, Kysaku a Ždani,“ informoval Garčár o hydrologickej situácii k 8.00 h.    

10:58 DOPRAVA Úseky Trebejov - Družstevná pri Hornáde a Kojšov - Veľký Folkmár sú zaplavené a neprejazdné.

10:57 POČASIE Výdatné zrážky vo forme dažďa zaznamenali do stredajšieho rána v priebehu uplynulých 24 hodín opätovne na celom území východného Slovenska. „Najvyšší úhrn zrážok - 74,7 milimetra bol nameraný v zrážkomernej stanici Košická Belá.  Podobne vysoké úhrny nad 60 milimetrov boli zaznamenané aj v staniciach Smolník, Kojšovská Hoľa, Štós a Medzev,“ informoval hovorca SHMÚ Ivan Garčár.

10:55 POČASIE Dopoludnia sa aj vo výške približne 650 m n. m. môže objaviť sneženie. Informoval o tom Meteopress SK online s tým, že dnešné úhrny zrážok by už nemali byť také výdatné ako v predchádzajúcich dňoch. Situácia na niektorých vodných tokoch ale zostáva naďalej kritická.

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: FB/Meteopress SK online)

10:48 DOPRAVA Na trase medzi Lomom nad Rimavicou a Breznom husto sneží.

10:42 DOPRAVA Vodiči na trase Moškovec - Abramová - časťou Laclavá upozorňujú na zaplavenú vozovku.

10:30 EVAKUÁCIA Hasiči momentálne vykonávajú evakuáciu niekoľkých rodinných a bytových domov na Hornádskej ulici v Krompachoch. Včera večer tu osadili protipovodňové zábrany, voda sa však dostala až k domom. Hasičom sa pomocou člnov doposiaľ podarilo evakuovať 20 detí a 23 dospelých, 15 obyvateľov evakuáciu odmietlo. Na mieste je pripravený evakuačný autobus HaZZ ako dočasné útočisko.

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: FB/Prezídium HaZZ)

Galéria: Evakuácia niekoľkých rodinných a bytových domov na Hornádskej ulici v Krompachoch

10:22 DOPRAVA Stella Centrum informuje, že na horskom priechode Kľak je kašovitý sneh. Na Čertovici informuje o skrížených kamiónoch. „Horské priechody sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne mokrý a vo vyšších polohách rátajte s poľadovicou a so snehom,“ upozornila dopravná služba.

10:15 POVODNE Občianske združenie Severe Weather Slovakia zhrnulo, že 3. stupeň povodňovej aktivity dosiahli rieky Rajčianka (Poluvsie), Muráň (Bretka), Svinka (Obišovce), Parná (Horné Orešany), Hornád (Kysak, Košice, Spišské Vlachy, Margecany, Ždaňa), Hnilec (Jaklovce), Levočský potok (Markušovce), Rimava (Vlkyňa) a Turiec (Gemerská Ves, Ivančiná).

10:05 POVODNE Hladina rieky Hornád v okrese Poprad v stredu ráno mierne klesla. Potvrdil to starosta Hranovnice Vladimír Horváth s tým, že v obci naďalej platí tretí stupeň povodňovej aktivity. Obec robí viaceré opatrenia, keďže Hornád sa stále vylieva. Päť až šesť rodinných domov má podľa starostu zaplavené dvory. Problémom je aj zaplavená cesta, ktorá vedie k chatkám v miestnej časti Dubina.

09:55 POČASIE Aj na sedle Súľová medzi Rožňavským a Gelnickým okresom nasnežilo. Prvý tohtoročný sneh napadol v utorok v Žilinskom kraji, cestári ho museli odstraňovať najmä na horských priechodoch. Slovenský hydrometeorologický ústav navyše informoval o súvislej snehovej pokrývke v pohorí Malá Fatra.

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: FB/Meteo Východ)

09:50 DOPRAVA Na horských priechodoch Fačkovské sedlo pri Kľačne a Homôlka pri Valaskej Belej na hornej Nitre do stredajšieho rána snežilo. Cesty sú zjazdné, polícia vyzýva vodičov na zvýšenú opatrnosť. „Vzhľadom na nepriaznivé počasie vyzývame vodičov, aby prispôsobili jazdu stavu a povahe vozovky. V tomto počasí sa neoplatí ponáhľať. Radšej majú vyraziť na cestu skôr, prípadne využiť iné alternatívy dopravy,“ upozornil krajský policajný hovorca Pavol Kudlička

09:44 ŠKODY Obec Zvolenská Slatina vo Zvolenskom okrese vyhlásila 3. stupeň povodňovej aktivity V stredu ráno to potvrdil hovorca Slovenského vodohospodárskeho podniku Marián Bocák. Vodný tok rieky Slatina sa vylial z koryta na poľnohospodársku pôdu. Pre vysokú hladinu vodného toku Slatina sa zdvihla aj hladina toku Rybný potok, čo spôsobilo vyliatie vôd cez brehové čiary a zaplavilo rodinné domy. „Na vodných tokoch Hron, Ipeľ, Slaná a Rimava prevláda výrazný vzostup vodných hladín a na strednom a dolnom Ipli je mierny vzostup vodných hladín,“ dodal hovorca s tým, že ich priaznivá situácia je v povodí Hrona, Slatiny a Slanej ovplyvnená aj manipuláciami na vodných stavbách.

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

09:36 DOPRAVA Dnešné ráno na Čertovici z pohľadu policajtov. „Pomáhajme si vzájomne na cestách,“ uviedli ochrancovia zákona.

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

09:30 POČASIE Výstraha najvyššieho stupňa pred dažďom naďalej platí v troch okresoch Košického kraja. V regiónoch Gelnica, Košice okolie a Spišská Nová Ves sa očakáva miestami výskyt dažďa s úhrnom zrážok 40 - 80 mm. „Tento úhrn zrážok predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. Predpokladaný úhrn a intenzita zrážok sú v danej ročnej dobe a oblasti nadpriemerné a vzhľadom na hydrologickú situáciu môžu spôsobiť škody väčšieho rozsah,“ varovali meteorológovia.

SHMÚ
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: SHMÚ)

09:24 ŠKODY Situácia vo Zvolenskej Slatine počas dlhotrvajúceho dažďa, hasiči včera stavali protipovodňové bariéry.

Hasiči zabezpčeujú preventívne opatrenia (Zdroj: TASR)

09:21 DOPRAVA Na Kremnických Baniach, Krahuliach a Skalke to aktuálne vyzerá takto. Okrem sneženia tam v týchto chvíľach aj mrzne. Banskobystrickí policajti preto apelujú na šoférov, aby si na cestách dávali veľký pozor.

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

09:18 DOPRAVA Úsek Budča - Ostrá Lúka je zaplavený a obojsmerne neprejazdný.

09:17 POVODNE Hladina vodného toku Bodva v Medzeve v okrese Košice-okolie začala v stredu ráno klesať. Uviedol to primátor Matej Smorada s tým, že uplynulú noc evakuovali 11 obyvateľov a ďalší traja opustili svoje domy. Okrem Kováčskej ulice evidujú problémy aj na Štóskej.

09:14 ŠKODY Pre dlhotrvajúci dážď sa dvíhajú hladiny vodných tokov. V obci Jaklovce v okrese Gelnica včera začali s vrecovaním, dobrovoľní hasiči pomáhajú s odčerpávaním vody z pivníc.

Dobrovoľní hasiči z Jakloviec pomáhajú (Zdroj: TASR)

09:09 ŠKODY Hasiči uskutočnili v súvislosti s intenzívnym dažďom za uplynulých 24 hodín celkom 175 výjazdov. Situácia bola vážna najmä na východe a severe Slovenska. Ich pomoc bola potrebná najmä pri odčerpávaní vody zo zatopených ulíc, podchodov a pivníc rodinných domov. Ďalej vykonávali monitoring a kontrolu vodných tokov a odstraňovali popadané stromy zo striech a cestných komunikácii. V niekoľkých prípadoch stavali protipovodňové bariéry a zasahovali pri vybrežených riekach a potokoch. Hasiči na mnohých miestach naďalej zasahujú.

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: FB/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

09:06 DOPRAVA Na R1 pred Nitrou smerom z Banskej Bystrice na 54. kilometri v pravom jazdnom pruhu budú od 9.00 pracovať cestári.

09:02 ŠKODY Spolu 20 výjazdov v súvislosti s povodňami evidujú hasiči za uplynulú noc v Košickom kraji. V stredu ráno v Kostoľanoch nad Hornádom v okrese Košice-okolie pomáhali aj s evakuáciou obyvateľov. Väčšinu výjazdov tvorilo odčerpávanie vody, a to prevažne v Košiciach a okolí či na Spiši.

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: FB/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

08:59 POVODNE Úroveň druhého stupňa povodňovej aktivity dosiahol aj potok Mošteník v Považskej Bystrici. Rieka Domanižanka v Považskej Bystrici kulminovala o tretej hodine nadránom tesne pod hranicou prvého stupňa povodňovej aktivity. Nad úrovňou prvého stupňa povodňovej aktivity sú momentálne hladiny potokov Pružinka vo Visolajoch v Púchovskom okrese a Papradnianka v obci Jasenica v okrese Považská Bystrica.

08:55 POVODNE Hladiny vodných tokov na severe Trenčianskeho samosprávneho kraja kulminovali v stredu okolo druhej hodiny nadránom, postupne začínajú klesať. Výnimkou je rieka Vlára v Hornom Srní, ktorá stále mierne stúpa, kulminácia sa očakáva v stredu popoludní.

08:45 DOPRAVA Aktuálna situácia na horskom priechode Čertovica. Priechod je podľa Zelenej vlny z dôvodu skríženia kamiónov neprejazdný pre všetku dopravu.

08:25 DOPRAVA Na horskom priechode Čertovica sneží.

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: FB/Liptov112.sk)

08:00 POČASIE Snehová pokrývka podľa SHMÚ vytvorí najmä na horách a horských priechodoch Žilinského, Trenčianskeho a Banskobystrického kraja.

SHMÚ
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: FB/SHMÚ)

Výstrahy 3. stupňa pred povodňami platia pre desať okresov

Výstraha tretieho stupňa pred povodňami platí na Slovensku aktuálne pre desať okresov. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojej webovej stránke.

Výstraha sa týka okresov Trnava, Turčianske Teplice, Žilina Rajčanka, Prievidza, Zvolen, Revúca, Rožňava, Spišská Nová Ves, Gelnica a Košice okolie – Hornád. Pre väčšinu územia platia výstrahy druhého stupňa a prvého stupňa.

SHMÚ
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: SHMÚ)

S výdatnejšími zrážkami na celom Slovensku treba počítať aj počas stredy. Pre časť Košického kraja platia výstrahy tretieho stupňa, pre väčšinu územia výstrahy druhého stupňa. Pre niektoré okresy západného a východného Slovenska boli vydané zatiaľ výstrahy prvého stupňa.

Okrem toho platia pre niektoré okresy Banskobystrického, Žilinského a Prešovského kraja výstrahy prvého stupňa pred vetrom na horách. Na sneženie si treba dávať pozor na niektorých miestach Trenčianskeho, Banskobystrického, Žilinského, Prešovského a Košického kraja.

Na väčšine územia dosiahli hladiny tokov stupne povodňovej aktivity

Na väčšine územia Slovenska dosiahli hladiny vodných tokov stupne povodňovej aktivity (SPA). TASR o tom informoval hovorca Slovenského vodohospodárskeho podniku (SVP) Marián Bocák. Vzhľadom na zvýšené vodné stavy nebolo zatiaľ možné určiť presný rozsah povodňových škôd a rozsah zabezpečovacích prác. Bocák dodal, že aktuálne SPA sa môžu aj počas noci meniť.

Hasiči stavajú protipovodňové bariéry vo Zvolenskej Slatine
Zobraziť galériu (61)
Hasiči stavajú protipovodňové bariéry vo Zvolenskej Slatine  (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

„V súčasnosti správca vodných tokov monitoruje situáciu v teréne a v prípadoch, kde to situácia vyžaduje, má zatiaľ v teréne viac ako 100 vodohospodárov, 30 kusov techniky, použil 2700 jutových vriec a 70 ton piesku,“ uviedol hovorca.

Tretí stupeň povodňovej aktivity bol vyhlásený popoludní na vodných tokoch Hornád s prítokmi a Hnilec s prítokmi, v okresoch Spišská Nová Ves, Rožňava, Gelnica, Košice-mesto, Košice-okolie vrátane vodnej stavby Ružín a Palcmanská Maša.

Vo viacerých obciach došlo k vybreženiu vodných tokov. „Zaplavené boli miestne komunikácie, priľahlé pozemky, došlo k ohrozeniu, respektíve zaplaveniu rodinných domov, ohrozeniu zdrojov pitnej vody. Zahltené boli aj odvodňovacie priekopy a rigoly, došlo k následnému vyliatiu na komunikácie alebo do vodného toku na území obce,“ informoval Bocák.

V obci Jaklovce v okrese Gelnica začali s vrecovaním, dobrovoľní hasiči pomáhajú s odčerpávaním vody z pivníc
Zobraziť galériu (61)
V obci Jaklovce v okrese Gelnica začali s vrecovaním, dobrovoľní hasiči pomáhajú s odčerpávaním vody z pivníc  (Zdroj: TASR/František Iván)

K 18.00 h platia podľa Bocáka starostami vyhlásené 3. SPA v obci Baldovce, Betlanovce, Vlková, Spišský Hrušov, Oborín, Markušovce, Harakovce, Radatice, Jasov, Hranovnica, Lipany, Vydrník a Rokytov. Pre mesto Krompachy a obce Spišský Štiavnik, Hrabušice, Fintice, Kolinovce, Spišské Bystré, Letanovce, Kechnec a obec Ľubovec platí 2. SPA.

Podnik eviduje 1. SPA  na vodných tokoch Handlovka, Turiec a Dovalovský potok. Taktiež eviduje 2. SPA na tokoch Kysuca a Rajčianka. Starostka obce Nesluša vyhlásila 2. SPA na vodnom toku Neslušanka, primátor mesta Žilina vyhlásil 3. SPA  na vodný tok Bytčický potok v rámci mestskej časti Žilina-Bytčica a starostka obce Hôrky vyhlásila 3. SPA na vodné toky v rámci obce.

ONLINE Slovensko má prvú
Zobraziť galériu (61)
 (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Na vodných tokoch Hron, Ipeľ, Slaná  a Rimava  prevláda výrazný vzostup vodných hladín a na strednom a dolnom Ipli je mierny vzostup vodných hladín. Ich priaznivý priebeh je v povodí Hrona, Slatiny a Slanej ovplyvnený aj manipuláciami na vodných stavbách.

V obci Zvolenská Slatina bol vyhlásený 2. SPA na tokoch Slatina, Rybný potok a Slatinský potok, v obci Dobrá Niva na vodných tokoch Cesnakový potok, Hajtmanský potok, Studničný potok a Neresnica a v meste Rimavská Sobota na toku Rimava. K 18.00 h naďalej pretrvával 3. SPA v obci Kameňany na vodnom toku Turiec, kde došlo vplyvom vybreženia vôd a zaplaveniu štyroch rodinných domov, základnej školy a prístupovej komunikácie.

Viac o téme: SnehDážďDopravaVýstrahaPočasie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu