Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nočná žúrka na chate prezidentky Čaputovej! Hlasná hudba vyrušila susedov: Polícia výjazd zatajila

(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

PEZINOK - Hudba a svetlá ako na diskotéke! Tak vyzerala nočná párty na chate prezidentky Zuzany Čaputovej. Hlučná párty natoľko vyrušovala susedov, že tí sa rozhodli zavolať políciu. Tá však výjazd najskôr zatajila.

Na hlasnú párty v čase, kedy by sa mali dodržiavať prísne opatrenia na zabránenie šírenia koronavírusu, upozornil jeden zo susedov televíziu JOJ. Práve on bol ten, ktorý incident nahlásil aj na políciu. Prezidentka Zuzana Čaputová vlastní chatu na okraji lesa v Pezinskom okrese. Práve z nej sa ozývali výkriky baviacich sa ľudí, hlasná hudba a svetlá ako na diskotéke. 

"Bolo tam svetelná šou, ktoré vychádzalo priamo z okien. Bola tam hlasitá hudba, bola tam v podstate taká diskotéka. Bolo tam zhruba odhadujem okolo 10 - 15 ľudí," povedal pre televíziu sused Zuzany Čaputovej Karol Votava. Tvrdí, že počkal do 22:00, kedy je nariadený nočný pokoj, no zábava pokračovala ďalej. Rozhodol sa preto zavolať políciu. 

Polícia incident tajila

Televízia zverejnila aj prepis telefonátu, pričom jeho nahrávku má k dispozícii. Z neho vyplýva, že Votava skutočne nahlásil párty na políciu, povedal, že ide o chatu prezidentky Zuzany Čaputovej a operátorka mu povedala, že tam posiela hliadku. Zarážajúce však je, že polícia informácie o výjazde najskôr zatajovala. 

"Vo vami uvedenom prípade neevidujeme žiadne oznámenie," uvádza sa v stanovisku KR PZ Bratislava. Až po tom, ako televízia polícii doplnila, že má k dispozícii nahrávku telefonátu, na ktorom operátorka potvrdzuje výjazd hliadky, bez akéhokoľvek vysvetlenia polícia stanovisko zmenila. "Na miesto sa okamžite dostavila hliadka policajného zboru, ktorá však hodnovernosť tohto oznámenia nepotvrdila," informuje hovorkyňa KR PZ Bratislava Veronika Martiniaková. Avšak o tom, že boli hostia hluční, vie aj prezidentkina dcéra, ktorá chatu prenajíma. 

Tá pre telvíziu povedala, že sa na ubytovanie snaží vyberať tichých hostí, no pripúšťa, že sa jej to nepodarí vždy. Za nočný incident sa ospravedlnila. "Ospravedlňujem sa susedom za nevhodné správanie hostí, ktorí si našu chatu prenajali," povedala dcéra prezidentky Lea Čaputová.

"Chata je vlastnícky moja, v mojom spoluvlastníctve. Prenajali sme ju staršej dcére, ktorá ju prevádzkuje ako ubytovacie zariadenie, ako samostatný subjekt. Viem, že návštevníci tam večer boli hluční, to je všetko, čo o tom viem," hovorí prezidentka SR Zuzana Čaputová.

Viac o téme: ChataPolícia Párty Zuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu