Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KORONAVÍRUS Prví študenti odchádzajú z internátov: Dobrovoľne je to možné do pondelka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Študenti, ktorí bývajú na internátoch Univerzity Komenského (UK) a Slovenskej technickej univerzite (STU) v Bratislave, si môžu od utorka do 5. októbra naplánovať dobrovoľný odchod z ubytovacieho zariadenia. V prípade, že na nich ostanú aj po tomto termíne, je možné, že nastane jeden z troch scenárov a internáty budú zatvorené. Informuje o tom Internát Mlyny na sociálnej sieti.

Jednou z možností je, že rektor vydá pokyn na uzavretie internátov, podobne ako to bolo na jar. V druhom prípade regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) rozhodne o ich uzavretí a všetci študenti budú musieť odísť. RÚVZ môže rozhodnúť aj o karanténe a brány ubytovacích zariadení vysokoškolákov sa uzavrú a študenti budú musieť ostať na izbách v karanténe.

Rektor UK Marek Števček v pondelok (28. 9.) uviedol, že v prípade, že študenti zvolia dobrovoľný odchod z internátu, nie je potrebné sa kompletne odubytovať. Najneskôr do 5. októbra budú môcť študenti uzatvoriť dodatok k ubytovacej zmluve, v rámci ktorej sa študent nebude musieť odubytovať a za určitý poplatok si izbu ponechať.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Pri podpise dodatku k zmluve študenti odovzdajú kľúč od izby a ubytovací preukaz. "Návrat na internát bude možný, až keď to dovolí situácia, počítajte s možnosťou, že to môže trvať mesiace," uviedli na sociálnej sieti. UK informuje, že nájomné za mesiac november a december v tomto prípade platiť ubytovaní nebudú. V decembri dostanú informácie, ako sa bude ďalej postupovať.

On-line výučba pre všetkých študentov bakalárskeho, magisterského a spojeného štúdia na UK a STU v Bratislave sa začne najneskôr od 5. októbra. "O realizácii odbornej praxe rozhoduje dekan fakulty. V prípade študentov končiacich ročníkov môže dekan fakulty povoliť individuálnu prácu v laboratóriu," uzavrel Števček.

Viac o téme: PandémiaInternátyUniverzita KomenskéhoKoronavírusSlovenská technická univerzita
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu