Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Hlavné pojednávanie v kauze prípravy vraždy Silvie Volzovej pokračuje: Pred súd sa opätovne postaví Pavol Rusko

(Zdroj: Topky/Peter Korček)

BRATISLAVA - Po viac ako trojmesačnej prestávke bude v utorok (29. 9.) senát Okresného súdu Bratislava II (OS) pokračovať v hlavnom pojednávaní v kauze prípravy vraždy Sylvie Klaus-Volzovej.

V prípade je obžalovaný exriaditeľ televízie Markíza Pavol R. a ďalšie tri osoby zo slovenského podsvetia - bos skupiny sýkorovcov Róbert Lališ alias Kýbel, na doživotie odsúdený banskobystrický bos Mikuláš Černák a jeho komplic Miloš Kaštan. Pojednávať sa bude, ako aj doteraz, za prísnych bezpečnostných opatrení v Ústave na výkon väzby (ÚVV) a Ústave na výkon trestu odňatia slobody (ÚVTOS) Bratislava.

Naposledy sa vo veci pojednávalo 18. júna. Z dôvodu prijatých opatrení vydaných v súvislosti s výskytom ochorenia COVID-19 predseda senátu Pavol Juhás umožnil, ako na júnový, tak aj na nadchádzajúci utorkový proces, vstup 12 zástupcom médií. V júni súd vypočul štyroch svedkov, medzi nimi bývalú manželku hlavného obžalovaného Pavla R. Vieru, bývalého ochrankára a bývalého šoféra exriaditeľa Radovana Ondruša, ďalšieho šoféra Branislava Naništu a napokon aj člena piešťanskej časti bratislavskej skupiny piťovcov Róberta Bíleho. Pavol R., ktorý je stíhaný na slobode a monitorovaný elektronickým náramkom, sa v júni na súd nedostavil. Ospravedlnil sa a dal súhlas na pojednávanie v jeho neprítomnosti. Rovnako aj Lališ požiadal o pojednávanie v jeho neprítomnosti.

Vraždu si mal objednať podľa obžaloby Pavol R. u Černáka, a ten mal do nej zaangažovať bratislavskú skupinu sýkorovcov. Prvé pojednávanie sa vo veci začalo koncom mája minulého roka. Kýbel, rovnako ako Pavol R., účasť na príprave vraždy poprel. Černák a Kaštan sa k činu priznali. Tohtoročné aprílové pojednávanie bolo pre ochorenie COVID-19 zrušené. Pavla R. spolu s podnikateľom Marianom K. senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) 27. februára uznal vinnými za falšovanie zmeniek TV Markíza. Odsúdil ich na 19-ročný trest odňatia slobody. Marian K. dostal aj peňažný trest 10.000 eur. Odsúdení avizovali odvolanie, vo veci tak bude rozhodovať Najvyšší súd SR.

Viac o téme: ExriaditeľSúd MarkízaPavol Rusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu