Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Odsúdený Andruskó opäť píše z väzenia: FOTO Vražda Kuciaka bola politická! Chcú ma zdiskreditovať

Zoltán Andruskó prišiel na pojednávanie prvýkrát bez kukly. Zobraziť galériu (3)
Zoltán Andruskó prišiel na pojednávanie prvýkrát bez kukly. (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Právoplatne odsúdený Zoltán Andruskó posiela z väzenia ďalší list. Podľa dátumu ho napísal v deň, keď Špecializovaný trestný súd v Pezinku rozhodol, že Marian Kočner a Alena Zsuzsová sú v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka nevinní. Rozsudok však stále nie je právoplatný.

Zoltán Andrusko je prvým právplatne odsúdeným v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka, pri ktorej zomrela aj jeho snúbenica Martina Kušnírová. Andruskó mal byť práve ten, ktorý najal Miroslava Marčeka a Tomáša Szabóa, ktorí sú rovnako v prípade vraždy odsúdený. Obaja neprávoplatne. 

Ďalší list od Andruskóa: FOTO Kočner a Zsuzsová sa mi vyhrážali zabitím! Všetci chceli peniaze

Andruskó poslal z väzenia, v ktorom si odpykáva 15-ročný trest celkovo tri listy, ktoré zverejňoval aj na sociálnej sieti. Neskôr ich odtiaľ vymazal. Teraz opäť píše z väzenia a podľa dátumu na listoch, ich napísal v deň, keď senát pod vedením sudkyne Ruženy Sabovej rozhodol o tom, že v prípade vraždy Jána Kuciaka sú Marian Kočner a Alena Zsuzsová nevinní. 

Andruskó v liste opäť spomína to, že Marian Kočner a Alena Zsuzsová sa mu vyhrážali zabitím, že ako svedka ho niektorí chcú zdiskreditovať. Píše, že vražda Jána Kuciaka bola politická a spomína aj politikov z bývalej vlády - expremiéra Roberta Fica či bývalého ministra vnútra Roberta Kaliňáka či vtedajšieho podpredsedu strany Smer Martina Glváča. 

Zoltán Andruskó opäť píše
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky.sk)

Andruskó ďalej píše, že od začiatku hovorí len pravdu a niektorí sa ho pokúšajú zdiskreditovať. "Nikdy som neobchodoval s mojím trestom. Všetky nedodržané dohody som obdržal od prokurátora a vyšetrovateľov až po mojich výpovediach," píše Andruskó. 

Zoltán Andruskó opäť píše
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky.sk)

Špecializovaný trestný súd v Pezinku na hlavnom pojednávaní 3. septembra rozhodol, že v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka sú Marian Kočner a Alena Zsuzsová nevinní. Za vinného uznal Tomáša Szabóa. Predtým, na samostatnom konaní, odsúdil aj Miroslava Marček, ktorý sa k vraždám priznal. Zoltán Andruskó patril medzi prvých odsúdených a neskôr v prípade vystupoval v postavení svedka.

Podľa Kočnera a zsuzsovej, ktorých Andruskó označil za objednávateľov vraždy, si svedok vymýšľal a svoje výpovede menil podľa toho, ako sa mu to hodilo. Senát Andruskóvi uveril v prípade Miroslava Marčeka aj Tomáša Szabóa, v prípade Kočnera a Zsuzsovej už nie. Odôvodnil to nedostatkom dôkazov.

Zsuzsová aj Kočner ostávajú vo väzbe pre iné prípady, v ktorých sú obvinení a Kočner aj neprávoplatne odsúdený na 19 rokov väzenia spolu s Pavlom Ruskom za falšovanie zmeniek. Posledný rozsudok v prípade vraždy nie je právoplatný, rozhodovať o ňom bude Najvyšší súd.

 

Viac o téme: VäzenieListJán KuciakZoltán Andruskó
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu