Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Podvodník sa vydával za policajta! Babička z Bratislavy mu z okna vyhodila päťtisíc eur

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Všetko malo začať telefonátom, v ktorom mužský hlas tvrdil 80-ročnej seniorke, že je jej synovec, ktorý má problém s platobnou kartou, a preto potrebuje požičať od nej peniaze. Babička však bola obozretná, kontaktovala príbuzných a tí zalarmovali políciu. No podvodník pohotov zašiel ešte ďalej.

Seniorku napokon oklamal tak, že sa vydával za príslušníka policajnej hliadky. "Požiadal ju, aby peniaze dala do vrecka a vyhodila ich z okna. Seniorka ho poslúchla -  vyhodila ich z okna na trávnik," opísala bratislavská policajná hovorkyňa Veronika Martiniaková.

Podvodník sa vydával za
Zobraziť galériu (2)

Zatiaľ neznámy páchateľ sa poriadne nabalil. Dôchodkyňa prišla celkovo o päťtisíc eur. "Vyšetrovateľ v tomto prípade začal trestné stíhanie vo veci podvodného konania. V prípade preukázania viny mu hrozí za takéto konanie trest odňatia slobody na tri roky až desať rokov," informovala hovorkyňa s dodatkom, že seniori by nemali dôverovať emotívnym príbehom.

Prečítajte si aj: Dôverčivá Bratislavčanka uverila podvodníkovi: Poslala mu viac ako 50-tisíc eur

"Za žiadnych okolností nevydávajte finančnú hotovosť osobám, ktoré nepoznáte, ani peniaze neprevádzajte na účet prostredníctvom pošty, alebo banky. Opísanú udalosť si vždy overte buď priamo u osoby, ktorej sa opísaná udalosť mala stať, alebo u príbuzných. V prípade, že sa informácie nezakladajú na pravde,  ihneď kontaktujte políciu na čísle 158," uzavrela Martiniaková.

Viac o téme: PeniazeKlamstvoPolícia Seniorka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu