Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Kotlebu testovali na KORONAVÍRUS! Súd preverí jeho ospravedlnenie: Pojednávaniu sa vyhol už trikrát

Marian Kotleba absolvoval test na koronavírus. Zobraziť galériu (4)
Marian Kotleba absolvoval test na koronavírus. (Zdroj: TASR)

PEZINOK - V utorok mal mať predseda ĽSNS súdne pojednávanie v kauze kontroverzných šekov s nacistickou symbolikou, ktoré rozdával rodinám s postihnutými deťmi. Opäť sa mu vyhol, tentokrát pre to, že musel ostať v preventívnej karanténe.

Marian Kotleba sa súdnym pojednávaniam vyhol už niekoľkokrát. Z procesu vyplýva, že sa blíži verdikt súdu, no Kotleba sa mu vyhol predtým už dvakrát. Ako výhovorku vtedy použil rokovanie parlamentu. Predseda ĽSNS je pritom jedným z poslancov, ktorí majú mnoho absencií. Tentokrát sa súdu nezúčastnil pre povinnú karanténu, v ktorej ostal po návrate z Čiernej Hory. 

Kotlebovi sa vypomstili hoaxy o KORONAVÍRUSE: Namiesto súdu ostal v karanténe!

Krajina je na zozname rizikových od júla, Kotleba preto musel vedieť, že po návrate z nej, bude musieť podstúpiť karanténu a najskôr na piaty deň po príchode na Slovensko absolvovať aj test na koronavírus. Rovnako vedel aj o pojednávaní, ktoré súd vytýčil na ôsmeho a dvadsiateho prvé septembra. na prvý dátum viedol na svojom Facebooku ešte konšpirácie. 

"Dnes sa mi ozval advokát, že nám z politického súdu poslali predvolanie. Na tom by nebolo nič zvláštne, keby... Keby ma za odovzdanie pomoci pre chudobné slušné rodiny neobvinili presne 20. júla, na výročie smrti môjho otca. A teraz dali pojednávanie na súde na 8.septembra, na jeho narodeniny. Zaujímavé náhody, všakže?" napísal Kotleba.

Marian Kotleba dnes absolvoval aj test na koronavírus v Banskej Bystrici, kde otvorili nové odberné centrum. Predseda ĽSNS bol tak medzi prvými testujúcimi. Ako informovali tvnoviny.sk Kotleba prišiel na odberné miesto bez rúška a priviezo ho kolega zo strany, ktorý rovnako ako stranícky šéf, rúško nemal. 

Marian Kotleba absolvoval test
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

Marian Kotleba absolvoval test
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR)

Kotleba si ho nasadil až pred vstupom na odberné miesto. Médiám poskytol aj krátky rozhovor, v ktorom uviedol, že príznaky choroby nepociťuje a rovnako je na tom aj jeho syn, ktorý s ním bol v Čiernej Hore. Opäť zopakoval, že opatrenia považuje za spôsob ako zaviesť nový životný štýl a sú prehnané. 

Súd jeho ospravedlnenie preverí

Sudkyňa Ružena Sabová, ktorá predsedala aj senátu v kauze vraźdy novinára Jána Kuciaka, preverí ospravedlnenku Mariana Kotlebu. "Súd preverí dostatočnosť ospravedlnenia neúčasti obžalovaného a na základe toho zváži uloženie poriadkovej pokuty, prípadne predvedenie obžalovaného," napísala sudkyňa DenníkuN.

Predseda ĽSNS pritom dlhodobo šíri konšpirácie o koronavíruse a o ochorení Covid-19 hovorí ako o "projekte". Tvrdí, že s vakcínou proti koronavírusu, chcú ľuďom pichnúť akési nanočipy a pomocou nich ich ovládať. Niekoľkí jeho poslanci odmietajú nosiť rúška. 

Kotlebu testovali na KORONAVÍRUS!
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Predseda ĽSNS sa mal podľa prokurátora trestného činu dopustiť, keď odovzdal v roku 2017 trom rodinám finančný dar prostredníctvom symbolických šekov vystavených na sumu 1488 eur. Tie považujú obžaloba aj viacerí znalci za neonacistickú šifru. Na otvorení hlavného pojednávania samosudkyňa Ružena Sabová uviedla, že zvažuje posudzovanie Kotlebovho konania podľa prísnejšej kvalifikácie. Ak sa k nej v prípade uznania viny prikloní, hrozilo by Kotlebovi až osem rokov väzenia.

Viac o téme: PojednávanieKaranténaKoronavírusMarian Kotleba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu