Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Kauza nezákonných lustrácií novinárov: Polícia obvinila ďalšiu osobu

Na snímke vľavo Milan Mihálik, bývalý zástupca riaditeľa Národnej jednotky finančnej polície NAKA
Na snímke vľavo Milan Mihálik, bývalý zástupca riaditeľa Národnej jednotky finančnej polície NAKA (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Polícia obvinila v kauze lustrácií ďalšiu osobu, 42-ročného Milana Mihálika. Portál aktuality.sk, ktorý o prípade informoval ako prvý, upozorňuje, že ide o bývalého zástupcu riaditeľa Národnej jednotky finančnej polície NAKA.

"V súvislosti s vyšetrovaním prípadu tzv. 'lustrácií novinárov' vyplynuli z vykonaných úkonov nové skutočnosti. Vyšetrovateľ odboru boja proti korupcii a organizovanej kriminalite Úradu inšpekčnej služby obvinil zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu s prečinom neoprávneného nakladania s osobnými údajmi a v súbehu s prečinom ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti 42-ročného Milana Mihálika," konkretizovala Petra Friese z tlačového odboru Kancelárie ministra vnútra SR.

Obvinenie sa podľa jej slov nemá týkať samotnej kauzy lustrácií novinárov ani Jána Kuciaka. "Subjekty, ktorých sa protiprávne konanie týka, nie je v tomto štádiu vyšetrovania možné bližšie špecifikovať," dodala Friese. V kauze lustrácií už polícia obvinila bývalého expolicajta Pavla V., ktorý je stíhaný väzobne.

Viac o téme: NovináriPolícia Lustrácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu