Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Dôverčivá Bratislavčanka uverila podvodníkovi: Poslala mu viac ako 50-tisíc eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

BRATISLAVA - Na dôverčivosť doplatila 54-ročná žena z Bratislavy. Podvodníkovi, ktorý ju kontaktoval s vymysleným emotívnym príbehom, zaslala na účet viac ako 50.000 eur. Dôverčivá žena tak prišla o svoje celoživotné úspory. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu. Na sociálnej sieti o tom informuje polícia, ktorá vyzýva na obozretnosť.

Podľa doterajších informácií kontaktoval ženu v júli neznámy muž cez sociálnu sieť. Mal sa jej predstaviť ako lekár pracujúci vo vojnovej zóne v Sýrii. Pod zámienkou, že ho chcú presťahovať do iného mesta, si u nej chcel uschovať peniaze a dokumenty, ktoré jej mal zaslať poštou do úschovy.

"Pod zámienkou zaplatenia potrebných poplatkov týkajúcich sa balíka mu žena zaslala na účet 53.850 eur," približuje polícia. Následne ju muž požiadal o ďalšie peniaze, to už však žena začala mať podozrenie, že ide o podvod, a kontaktovala políciu.

Polícia v tejto súvislosti upozorňuje ľudí, aby boli obozretní v prípade, ak ich niekto neznámy požiada o peniaze. "Ak vás neznáma osoba osobne alebo telefonicky kontaktuje a snaží sa pod rôznymi zámienkami získať od vás peniaze, bezodkladne kontaktujte políciu telefonicky na čísle 158 alebo osobne na policajnom oddelení," zdôrazňuje polícia.

Viac o téme: PodvodPodvodníkPolícia BratislavaCeloživotné úspory
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu