Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Brutálna vražda v Košiciach: Dobodanú ženu (†31) našli v šachte, posun v prípade po mesiacoch vyšetrovania

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

KOŠICE - Ešte v januári tohto roku došlo v Košiciach k brutálnej vražde. Telo 31-ročnej ženy, ktorá už nevykazovala známky života, našli policajti v opustenom objekte nad Popradskou ulicou. Nebolo známe, kto ju surovo zniesol z tohto sveta. Po mesiacoch však ochrancovia zákona informovali o posune v prípade.

Ako uviedla košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová, pátranie po páchateľovi sťažoval fakt, že nebohá žena bola medzi ľuďmi bez domova málo známa, neudržiavala s nikým bližší kontakt a žila osamelým životom. "Počas objasňovania tohto činu boli dôkladne preverované viaceré podozrivé osoby," vyjadrila sa hovorkyňa v stanovisku.

Člen sátorovcov prehovoril: Žarty pred vraždou, pár tisíc za krvavý zločin! Obžalovaný je aj politik

K páchateľovi policajtov doviedla aj analýza zabezpečených kamerových záznamov. "Vyhodnocovaním stôp a iných dôkazov získaných v priebehu vyšetrovania policajti kriminálnej polície v uplynulých dňoch identifikovali ďalšiu z osôb, ktorá sa v inkriminovanom čase pohybovala v blízkosti miesta činu. Pri ďalších úkonoch sa táto osoba k spáchaniu skutku priznala," priblížila Mésarová.

Políciu k páchateľovi doviedla mravenčia práca.
Zobraziť galériu (2)
Políciu k páchateľovi doviedla mravenčia práca.  (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

Po ôsmich mesiacoch teda polícia zadržala podozrivú osobu. Skončila v cele policajného zaistenia. "Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach po vykonaní potrebných procesných úkonov a vyhodnotení zabezpečených dôkazov z obzvlášť závažného zločinu vraždy obvinil 41-ročného Petra z Košíc," uvádza sa v tlačovej správe.

Mrazivé detaily

Podľa doterajšieho vyšetrovania mal obvinený muž v osudný deň svoju obeť úmyselne usmrtiť brutálnym spôsobom. Žene spôsobil mnohopočetné sečné a bodnorezné poranenia na tele. Po všetkom ju zhodil do šachty opusteného objektu. Tam na následky zranení zomrela.

Obvinenému za tento obzvlášť závažný zločin v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov. Vyšetrovateľ policajného zboru už spracoval podnet na vzatie obvineného do väzby. 

Viac o téme: VraždaObjasnenieKošice
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu