Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Zomrel ďalší pacient s KORONAVÍRUSOM: Nákaza úraduje aj medzi personálom nemocnice

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/AP)

NITRA - V nitrianskej nemocnici zomrel 65-ročný pacient, u ktorého potvrdili koronavírus. Bol napojený na umelú pľúcnu ventiláciu. Či bol koronavírus príčinou, ukážu až výsledky pitvy.

Pacient bol hospitalizovaný na klinike anestézie a intenzívnej medicíny vo fakultnej nemocnici v Nitre. Mal koronavírus a bol napojený na umelú pľúcnu ventiláciu. Informáciu potvrdila pre portál My Nitra hovorkyňa nemocnice. 

Aktualizované 17:04 Stanovisko ministerstva zdravotníctva

"Ministerstvo zdravotníctva disponuje informáciou o úmrtí 65-ročného pacienta, či bolo ale v súvislosti s ochorením COVID-19 ukáže až pitva zosnulého. Aktuálne je počet úmrtí v súvislosti s novým koronavírusom nezmenený na čísle 37," reagovala pre Topky hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová.

Čaká sa na výsledky pitvy

"V tejto chvíli vieme potvrdiť, že v sobotu zomrel v našej nemocnici 65-ročný pacient, ktorý bol pozitívne testovaný na ochorenie COVID-19. Presnú príčinu úmrtia bude možné určiť až po pitve zosnulého," napísala Tatiana Kubinec. V nitrianskej nemocnici je momentálne hospitalizovaných 13 pozitívne testovaných ľudí, u jedného je podozrenie na koronavírus. Stav spomedzi zamestnancov sa nezmenil, infikovaných je stále deväť zdravotných sestier a jedna doktorka. Všetci sú z infekčnej kliniky. 

Včera nepribudol v Nitre ani jeden pozitívny prípad, od začiatku pandémie až doteraz je v Nitrianskom kraji evidovaných 352 pozitívnych prípadov, z toho 170 v okrese Nitra. 

V súvilosti s ďalším úmrtím sme oslovili ministerstvo zdravotníctva aj úrad verejného zdravotníctva. 

Viac o téme: úmrtieNitraKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu