Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Smer podal trestné oznámenia súvisiace s prácami Kollára, Matoviča i Gröhlinga

(Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Podpredseda opozičného Smeru-SD Erik Kaliňák a člen predsedníctva Igor Melicher podali tri trestné oznámenia vo veci porušovania autorského práva a spáchania podvodu súvisiace so záverečnými prácami premiéra Igora Matoviča (OĽANO), predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina) a ministra školstva Branislava Gröhlinga (SaS).

Informoval o tom vedúci tlačového oddelenia Smeru-SD Ján Mažgút. Kaliňák a Melicher tvrdia, že v minulosti sa v podobnom prípade vtedajšieho predsedu parlamentu Andreja Danka niektorí politici predbiehali v osočovaní, výzvach na odstúpenie či podali aj trestné oznámenie. "Dnes sa asi venujú letným aktivitám. My sme sa však rozhodli konať a podali sme rovno tri trestné oznámenia na Generálnu prokuratúru SR, a to vo veci porušovania autorského práva a spáchania podvodu," povedal Melicher.

Smer-SD hovorí, že vďaka premiérovi sa Slovenská republika zviditeľnila aj v zahraničí, no v negatívnom svetle. O jeho záverečnej práci podľa Smeru-SD písali v Španielsku, Nemecku, Česku, Maďarsku či v Rusku. Matovič i Kollár pre kauzy svojich diplomových prác čelili v júli v parlamente neúspešným pokusom o odvolávanie.

Viac o téme: PodanieTrestné oznámeniaIgor MatovičBoris KollárBranislav GröhlingErik KaliňákIgor Melicher
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu