Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Tragická nehoda na Liptove: VIDEO Po Mariánovi (†43) ostala hendikepovaná dcérka! Potrebuje pomoc

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Facebook)

LIPTOVSKÝ TRNOVEC - Pred pár dňami otriasla Slovenskom obrovská tragédia. Pri nehode na Liptove zahynuli štyri deti a jeden dospelý muž. Po Mariánovi ostala manželka a dve deti. Príbeh jeho rodiny trhá srdce, staršia Janka potrebuje pomoc.

V stredu krátko po desiatej dopoludnia stihol Marián zverejniť na sociálnej sieti zábery z auta. Všetci sa na výlet tešili. O pár desiatok minút však došlo k osudnému nárazu s tmavou dodávkou s nemeckým evidenčným číslom. Vyhasli životy štyroch anjelikov i ten Mariánov. V aute sa viezlo päť maloletých. Prežil len najmladší chlapček. Po Mariánovi ostala manželka a dve dcérky.


Nehoda na Liptove: Šťastný výlet sa v sekunde zmenil na tragédiu! Posledné zábery anjelikov trhajú srdce


Po Mariánovi ostala hendikepovaná dcérka

Rodiny všetkých prežívajú obrovský smútok. Marián bol oporným stĺpom svojej rodiny, ktorá sa potýkala s neľahkým osudom. Manželia sa starali o dve dcérky. Staršia Janka o sebe nevie, nechodí a nedokáže komunikovať. Osemročné dievčatko je ich prvorodenou dcérkou. Dôvodom jej postihnutia je séria príhod pri pôrode. 

Tragická nehoda na Liptove:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Reprofoto YouTube/zlavomat)

Prasknutá pupočná šnúra, kolaps pri pôrode a následné oživovanie zapríčinili diagnózu detská mozgová obrna, spastická kvadruparéza s pridruženou epilepsiou. Existuje nádej, že sa jej stav o trochu zlepší. Janka by potrebovala absolvovať rehabilitácie a chodiť na rehabilitačné pobyty. Tie sú však mimoriadne finančne náročné. Ešte v máji rodina vyhlásila zbierku. Teraz potrebuje Mariánova manželka ešte väčšiu pomoc, než kedykoľvek predtým. Pomôcť môžete aj vy, zbierku rodina vyhlásila ešte v máji na stránke zlavomat.sk. Ľudia už poslali rodine takmer 15-tisíc eur. 

Tragická nehoda na Liptove:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Reprofoto YouTube/zlavomat)

Janka je úplne odkázaná na pomoc svojej mamičky, vrátane kŕmenia, prebaľovania a polohovania počas dňa. Ťažšie prijíma stravu, zle sa jej prehĺta, často trpí bolesťami bruška, keďže črevá sa nehýbu tak, ako zdravému dieťaťu s dostatkom pohybu. V noci zle spáva a máva kŕče. Roky navštevuje rehabilitačné centrum v Prešove. Odborná rehabilitácia jej pomáha uvoľniť organizmus. Lekári sa zhodli, že pravidelné stimulovanie mozgu cvičením predstavuje pre Janku nádej na aspoň čiastočné používanie jednej ruky. Preto by mala absolvovať rehabilitačný pobyt aspoň štyrikrát za rok, čo stojí minimálne osemtisíc eur.  

Tragická nehoda

K tragickej nehode, pri ktorej zahynuli štyri deti (†6, †10, †11, †11) a jeden dospelý muž (†43), došlo v stredu (19. 8.) v katastri Liptovského Trnovca v okrese Liptovský Mikuláš. "Vyšetrovanie okolností dopravnej nehody pokračuje, k prípadu boli pribratí aj súdni znalci," uviedla polícia. V dodávke VW Transporter so slovenským evidenčným číslom sa viezlo deväť osôb, z toho päť detí a v dodávke VW Transporter s nemeckým evidenčným číslom sa viezli tri osoby.

Tragická nehoda na Liptove:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Polícia SR)

"Pri zrážke odhodilo slovenskú dodávku mimo vozovku. Pri nehode utrpeli štyri deti vo veku od šesť do 11 rokov a jedna dospelá osoba vo veku 43 rokov zranenia, ktorým na mieste nehody podľahli. Cestujúci v nemeckej dodávke vyviazli predbežne s ľahkými zraneniami," uviedla v stredu hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jana Balogová.

V obci Liptovský Trnovec
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Liptovskom Mikuláši vo štvrtok obvinil 39-ročného vodiča dodávky VW Transporter z prečinu usmrtenia a prečinu ublíženia na zdraví. Prečo ale k tragédii vôbec došlo? Presné okolnosti a príčina nehody sú zatiaľ predmetom vyšetrovania a znaleckého skúmania. Nie je teda jasné, čo presne predchádzalo osudnej zrážke.

Podľa vyjadrenia odborníka sa však pod vysoký počet obetí mohol podpísať bočný náraz. Dopravný analytik Ján Bazovský uviedol, že v prípade takejto kolízie nie sú bezpečnostné pásy také účinné, ako keď dôjde k čelnej zrážke.

Viac o téme: NehodaTragédiaZbierkaMariánLiptovLiptovský TrnovecHendikepovaná dcéra
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu