Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Tragédia na bratislavskom kúpalisku! Ženu vytiahli z bazéna bez známok života: Snažili sa ju oživovať desiatky minút

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: FB/JV Press a spol.)

BRATISLAVA – Nedeľné popoludnie na kúpalisku Matadorka v bratislavskej Petržalke poznačilo tragické nešťastie. Zomrela asi 60-ročná žena. Z bazéna ju vytiahli bez známok života.

O tragédii informoval portál Bratislavské noviny. Na petržalskom kúpalisku Matadorka prišla o život približne 60-ročná žena. „Som na Matadorke a práve tu zomrela asi šesťdesiatročná pani. Vytiahli ju z vody, v ktorej bola dole tvárou. Asi dostala infarkt alebo sa utopila, plavčíci i návštevníci kúpaliska jej dlho dávali prvú pomoc,“ povedal webu svedok Roman.

FOTO Tuningový zraz sa zmenil na horor: Auto narazilo do stromu, zasahoval aj vrtuľník

Podľa jeho slov po 15 minútach prišla prvá posádka záchranky. „O päť minút prišla druhá posádka zdravotníkov, tí už bežali okolo bazéna. Snažili sa ju resuscitovať asi polhodinu. Použili aj dýchací prístroj aj defibrilátor. Napichli jej aj fyziologický roztok, ale neprehrali ju,“ dodal.

Na miesto prišli aj policajti. Tí podľa Romana privolali príbuzné či známe obete. „Rovesníčku a asi jej dcéru. Obe sa zrútili. Jednej museli zdravotníci zmerať tlak. A dať napiť,“ uviedol svedok.

Portál píše, že telo zosnulej ženy plavčíci umiestnili pod slnečník a ohradili ho tak, aby naň nebolo vidno.

Nešťastie potvrdili policajti i záchranári

Topky.sk požiadali o stanovisko bratislavskú políciu. Jej hovorca Michal Szeiff tragickú udalosť potvrdil. Podrobnosti polícia nateraz nekomentuje. „Príčinu smrti ukáže pitva,“ dodal Szeiff.

Hovorkyňa záchranárov Alena Krčová Topkám spresnila, že záchranári prijali informáciu krátko po jedenástej dopoludnia. „O 11:16 sme na tiesňovú linku 155 prijali informáciu, podľa ktorej potrebuje pomoc žena vytiahnutá z bazéna. Žiaľ, napriek maximálnemu úsiliu záchranárov sa ju nepodarilo oživiť a lekár musel konštatovať smrť.“

Viac o téme: SmrťKúpalisko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu