Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Matovič po prevalení diplomovkovej kauzy: Najskôr večera s jamkami, potom plač a kajanie sa!

Premiér Slovenskej republiky Igor Matovič Zobraziť galériu (3)
Premiér Slovenskej republiky Igor Matovič (Zdroj: SITA/Úrad vlády SR)

BRATISLAVA - Premiér Igor Matovič sa po včerajšej kauze diplomovej práce, ktorú odovzdal ako plagiát, príliš netrápi. Okrem toho, že sa momentálne sústredí na stretnutia s európskymi lídrami v Bruseli si našiel čas aj na reakcie k tejto kauze a nebolo ich málo. Miestami sa až zdá, že prilieva olej do ohňa.

Premiéra Matoviča v Bruseli na večeru pozval europoslanec z OĽaNO Peter Polák. Igor Matovič zverejnil z tohto stretnutia fotografiu, no neodpustil si ani štipľavú poznámku k neprajníkom. "Pre tých, čo im nič dobré nie je - len sa nebojte, raz sa zase dožijete svojho premiérka, ktorý vás bude s jamôčkami v líčkach okrádať o miliardy ... a vy budete môcť zase slastne pri tom vzdychať," vyhlásil Matovič, ktorý je priam povestný svojími uštipačnými statusmi.


Politici reagujú na Matovičovu diplomovku: Podľa Rašiho by mal odstúpiť, SaS zvažuje možnosti


Matovič po prevalení diplomovkovej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovič)

Neľutujte ma

O niekoľko hodín po večeri sa v noci Matovič odhodlal k ďalšiemu vyznaniu a priaznivcov v ňom poprosil, aby sa ho nezastávali. "Chcem poprosiť každú a každého z vás, ktorí cítite potrebu sa ma zastávať, aby ste to nerobili ... nezaslúžim si to. Odpisovať sa v škole nemá, citovať sa musí," kajá sa v statuse Matovič.

Matovič po prevalení diplomovkovej
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Igor Matovič)

Včerajšie priznanie

Včera sa premiér po zverejnení informácie, že svoju diplomovú prácu odovzdal tak, že bola odpísaná z dvoch kníh, verejne priznal k tomu, že práca bola opísaná a dokonca sa označil za zlodeja. Na svoje posledné roky na vysokej škole podľa vlastných slov tiež nie je hrdý. „Na tie dva roky vôbec nie som hrdý. Nechodil som na prednášky a na cvikách som bol často duchom neprítomný, či mysľou v mojej firme. Či som zvykol odpisovať? Zvykol. Často? Keď som sa nestihol naučiť, tak určite, ak sa dalo. Bolo to správne? Nebolo,“ priznal sa včera premiér.

"Úprimne, netuším, či som pred 22 rokmi vo svojej diplomovke niečo necitoval a koľko toho bolo. Ak to tak je, ukradol som niečo, čo mi nepatrilo, som de facto v tejto veci zlodej, čo je smutné a určite nie na chválu," stojí vo včerajšom premiérovom status.

Viac o téme: Diplomová prácaPlagiátIgor Matovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu