Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Najvyšší súd rozhodol v kauze Búrka: Ďalší obvinený sudca ostáva vo väzbe

Obvinený Richard Molnár
Obvinený Richard Molnár (Zdroj: TASR - Ján Krošlák)

BRATISLAVA – Senát Najvyššieho súdu SR ponecháva vo väzbe Richarda Molnára, ktorý je obvinený z korupčnej trestnej činnosti v kauze Búrka. Zrušil tak uznesenie Špecializovaného trestného súdu, voči ktorému podala sťažnosť prokurátorka Úradu špeciálnej prokuratúry. Informovala o tom hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Senát Juraja Klimenta zrušil uznesenie ŠTS v celom rozsahu, čím zamietol žiadosť Richarda M. o prepustenie na slobodu. Spolu s tým neprijal ani ponuku dôveryhodnej osoby, ktorou mal byť kolega Richarda M. z Krajského súdu v Bratislave – sudca Peter Šamko.

Molnár ostáva vo väzbe

Klimentov senát tiež odmietol náhradu väzby dohľadom probačného a mediačného úradníka a peňažnú záruku. "Z uvedeného teda plynie, že senát 5 T ponechal obvineného Richarda M. vo väzbe z dôvodov tzv. kolúznej a pokračovacej väzby," ozrejmila Važanová.

Richard M. je jeden z viacerých sudcov, ktorých zadržala a obvinila v marci Národná kriminálna agentúra počas akcie Búrka. Proti Molnárovi vypovedá tak ako proti viacerým sudcom niekdajší bratislavský sudca Vladimír Sklenka. Ten mal byť korumpovaný Marianom Kočnerom, ktorý je v kauze tiež obvinený.

Viac o téme: BúrkaKorupciaVäzbaKauzaSúd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu