Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

KAUZA DOBYTKÁR Šéf PPA ostáva vo väzbe, bývalý úradník sa dostal na slobodu

Exšéf PPA Ľubomír Partika zostáva vo väzbe
Exšéf PPA Ľubomír Partika zostáva vo väzbe (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

BRATISLAVA - Niekdajší riaditeľ Pôdohospodárskej platobnej agentúry Ľubomír Partika zostáva vo väzbe, zatiaľ čo bude niekdajší úradník z ministerstva pôdohospodárstva Marek Kodada vyšetrovaný na slobode. V stredu o tom rozhodol senát Najvyššieho súdu SR. Informovala o tom hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Sťažnosť obvineného exšéfa PPA Ľubomíra Partiku senát NS SR zamietol ako nedôvodnú. Bývalého riaditeľa rezortnej sekcie rozvoja vidieka a priamych platieb na Ministerstve pôdohospodárstva SR Mareka Kodadu prepustil senát 2T na slobodu s tým, že mu väzbu nahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka.

„Zároveň senát uložil obvinenému povinnosť oznámiť policajtovi, prokurátorovi alebo súdu, ktorý vedie konanie, každú zmenu miesta pobytu, a uložil mu aj zákaz vycestovania do zahraničia a zákaz akéhokoľvek kontaktu či komunikácie s osobami ďalších obvinených a svedkov v danej trestnej veci,“ doplnila Važanová.

Polícia zadržala oboch v apríli v rámci akcie Dobytkár, v ktorej ide o úplatky v súvislosti s agrodotáciami v hodnotách prevyšujúcich 10 miliónov eur. V tej istej kauze je najnovšie obvinený aj nitriansky podnikateľ Norbert Bödör , ktorý je tiež svedkom v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka. Bödöra v ostatných dňoch nezobral do väzby sudca Špecializovaného trestného súdu. O sťažnosti prokurátora voči tomuto rozhodnutiu bude rozhodovať senát NS SR vo štvrtok popoludní.

Viac o téme: PPAĽubomír PartikaMarek Kodada
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu