Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Slováci, pozor: FOTO Ak máte v kuchyni túto maškrtu, dajte od nej ruky preč!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA – Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) SR na svojom webe upozorňuje na dva nevyhovujúce výrobky. Ide o pšeničnú múku a müsli s ovocím.

Pšeničná múka

Pracovníci Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR odobrali v rámci importnej kontroly v sklade firmy "cargo-partner SR s.r.o." na Kopčianskej ulici v Bratislave vzorku "Pšeničnej múky", á 25 kg s dátumom minimálnej trvanlivosti 20. 3. 2021. Múka bola pôvodom z Ukrajiny, firma cargo-partner SR pre zákazníka zabezpečovala výhradne colné odbavenie.

Potravinoví inšpektori si opäť posvietili na slovenské obchody: Nechutné, čo bolo na vajíčkach a v ovčom syre

„V analyzovanej vzorke bolo zistené prekročenie najvyššieho prípustného množstva Deoxynivalenolu v množstve1 063,39 µg/kg /kg (limit = max. 750,00 µg/kg ),“ uviedla ŠVPS SR s tým, že zásielka pšeničnej múky v množstve 800 kg (32 vriec á 25 kg) nebola uvoľnená do voľného obehu na Slovensku.

Deoxynivalenol je mykotoxín, ktorý sa môže vyskytovať v potravinách aj krmivách z obilnín.

Müsli s ovocím

Regionálna veterinárna a potravinová správa Levice bola v rámci úradnej kontroly potravín v predajni COOP Jednota Supermarket II. na Pereckej ulici v Leviciach, kde prebehol odber vzorky "Müsli s ovocím". Šlo o výrobnú dávku L1/0 s dátumom minimálnej trvanlivosti 14. 8. 2020 pôvodom z Českej republiky.

Slováci, pozor: FOTO Ak
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: ŠVPS SR)

Podľa veterinárnej s potravinovej správy bolo vo vzorke zistené nadlimitné množstvo ochratoxínu A=7 µg/kg. „Výrobok bol dodaný z Českej republiky v množstve 12.768 kusov. Výrobok bol stiahnutý z trhu v celkovom množstve 12 kusov,“ dodala ŠVPS SR.

Viac o téme: KontrolaPotravinyŠVPS SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu