Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Najnovší PRIESKUM poriadne prekvapil: Ani samotný Pellegrini nechcel tomu veriť!

Koalícia Zobraziť galériu (3)
Koalícia (Zdroj: FOTO TASR - Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Ak by sa voľby do Národnej rady (NR) SR konali v júni, zvíťazilo by hnutie OĽaNO so ziskom 21,2 percenta hlasov. Na druhom mieste by skončil Smer-SD, ktorý by volilo 19 percent respondentov. Do parlamentu by sa dostalo šesť strán. Vyplýva to z prieskumu, ktorý v dňoch 17. až 24. júna 2020 na vzorke 1009 respondentov realizovala agentúra Focus pre televíziu Markíza.

Na treťom mieste by podľa prieskumu skončilo hnutie Sme rodina so ziskom 12,8 percenta hlasov, štvrtá by bola ĽSNS, ktorej by dalo hlas 9,6 percenta oslovených. Do parlamentu by sa dostala aj strana SaS so ziskom 9,2 percenta a Progresívne Slovensko s výsledkom 6,2 percenta hlasov.

Najnovší PRIESKUM poriadne prekvapil:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

KDH by dosiahlo výsledok 4,6 percenta, nasleduje SMK so ziskom 3,7 percenta. Súčasnú koaličnú stranu Za ľudí by volilo 3,6 percenta opýtaných, čo znamená, že by sa už nedostala do parlamentu. Na ďalších miestach by sa umiestnili Dobrá voľba (2,4 percenta), Vlasť (2,2 percenta), SNS (2,1 percenta) a Most-Híd (1,5 percenta).

Pellegriniho nová strana dýcha OĽaNO na chrbát

Druhý prieskum, ktorý prebehol, už rátal aj s novou stranou Petra Pellegriniho. Odídenec zo Smeru-SD má dôvod na radosť, od OĽaNO ho v prieskume delí len jediné percento. Vládnuce hnutie strana v ňom dosiahlo 20,3 percenta, novovznikajúca strana bývalého premiéra 19,3 percenta.

Najnovší PRIESKUM poriadne prekvapil:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TV MARKÍZA)

Za nimi nasleduje Sme rodina Borisa Kollára (9,6 percenta), Smer-SD (9,5 percenta) a SaS (8,8 percenta). S 8,3 percentami skončilo v prieskume ĽSNS a s 5,9 percentami Progresívne Slovensko. 

Viac o téme: PrieskumPreferencieSmer-SDSaSOĽaNOPeter PellegriniSme rodinaZa ľudí
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu