Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

KORONAVÍRUS na bratislavskom magistráte! Zamestnanci ostanú v izolácii

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Po tom, čo sa v Prezidenstkom paláci objavilo podozrenie na koronavírus, idú do domácej izolácie aj zamestnanci Magistrátu hlavného mesta Slovenskej republiky.

Dve osoby, ktoré sú zamestnané na Magistráte prišli do kontaktu s osobou, u ktorej sa potvrdilo ochorenie COVID 19. Mesto preto pristúpilo k opatreniam na prevenciu šírenia ochorenia. "Dve osoby priameho kontaktu, ale aj všetky zamestnankyne a zamestnanci, s ktorými sa tieto dve osoby následne stretli, zostávajú preventívne až do výsledku testov v domácej izolácii. Nakazenie novým koronavírusom sa na Magistráte zatiaľ nepotvrdilo," informovala hovorkyňa Katarína Rajčanová.  

Vláda opäť rokuje: Druhá vlna KORONAVÍRUSU na Slovensku nie je, Sulíkovo kilečko prešlo

K situácii mesto pristupuje zodpovedne a všetky opatrenia konzultujeme s epidemiológom. "Pristúpili sme k preventívnej dezinfekcii priestorov Magistrátu, meraniu telesnej teploty pred väčšími stretnutiami, kladieme dôraz na nosenie rúšok, pravidelnú dezinfekciu rúk a v prípadoch, keď je to možné, využívame porady a pracovné stretnutia prostredníctvom videohovorov," dodala hovorkyňa s tým,že na väčších stretnutiach, ktoré organizuje Magistrát, vrátane Mestského zastupiteľstva, budú zabezpečené dostatočné rozostupy medzi účastníkmi a sprísnené hygienické opatrenia. Štvrtkové zasadnutie mestského zastupiteľstva o 9.00 hod sa z tohto dôvodu presúva do priestorov Starej tržnice.

Viac o téme: Nové prípadySlovenskoKoronavírusInfikovaní
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu