Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Kraje rokujú o dofinancovaní strát počas koronakrízy aj o optimalizácii škôl

Dofinancovanie strát krajských samospráv z obdobia koronakrízy je jednou z hlavných tém, ktoré na rokovaní v Banskej Bystrici rozoberajú predsedovia samosprávnych krajov združení v zoskupení SK8. 
Dofinancovanie strát krajských samospráv z obdobia koronakrízy je jednou z hlavných tém, ktoré na rokovaní v Banskej Bystrici rozoberajú predsedovia samosprávnych krajov združení v zoskupení SK8.  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BANSKÁ BYSTRICA - Dofinancovanie strát krajských samospráv z obdobia koronakrízy je jednou z hlavných tém, ktoré na štvrtkovom rokovaní v Banskej Bystrici rozoberajú predsedovia samosprávnych krajov združení v zoskupení SK8. 

Ako pred rokovaním uviedol predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozef Viskupič, zástupcovia SK8 chcú do 10. júla uzavrieť s ministerstvom financií dohodu o spôsobe financovania jednotlivých krajov. Tzv. proticyklické opatrenia by mali adresne pômôcť rozbehu ekonomiky v regiónoch.

Viac informácií nájdete aj na Facebooku

Ďalšími témami rokovania sú reforma verejnej správy, návrh nového zákona o verejnej regionálnej doprave, podpora cestovného ruchu či regionálne školstvo. Rokovania sa preto zúčastňuje aj minister školstva Branislav Gröhling (SaS). Podľa neho témami rozhovorov bude predovšetkým plán výkonov či optimalizácia siete stredných škôl. Výsledky budú známe večer po skončení rokovaní.

Viac o téme: ŠkolyStratyDofinancovanieRokovanie SK8Koronakríza
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu