Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kollárovej ex navrhli lukratívny flek! Výsmech ľuďom? Pikantná minulosť a trápny životopis

Petra Krištúfková Zobraziť galériu (3)
Petra Krištúfková (Zdroj: SITA/Branislav Bibel)

BRATISLAVA - Vládna koalícia v týchto dňoch vyberá vládnych splnomocnencov, čo rozhodne nie sú obyčajné funkcie. Všetko by bolo v najlepšom poriadku, keby búrky vášne opäť nerozvírila Petra Krištúfková z hnutia Sme rodina Borisa Kollára. Túto hnutie navrhlo ako nominantku na vládnu splnomocnenkyňu pre podporu rodiny a sociálnu pomoc. Okamžite sa spustila kritika nevídaných rozmerov.

Krištúfková má totiž za sebou pomerne horúcu minulosť a verejnosti nie sú neznáme jej vzťahy s niektorými, dnes už nebohými, predstaviteľmi podsvetia. Medzi nimi boli už nebohí bossovia podsvetia ako Robert Dinič, Peter Havaši, či Juraj Ondrejčák, ktorý síce žije, no je vo väzení. Krištúfková je tiež bývalá partnerka predsedu Sme rodina Borisa Kollára a má s ním aj dieťa. Na stránke úradu vlády už v týchto chvíľach koluje jej životopis, ktorým chce zapôsobiť a získať tak funkciu vládnej splnomocnenkyne. Ten však vyvolal skôr výsmech.

Kollárovej ex navrhli lukratívny
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: rokovania.gov.sk)

Nenechali na nej nitku suchú, výsmech zo vzdelania a skúseností za počítačom

Kandidatúru Krištúfkovej okamžite spochybnil europoslanec Progresívneho Slovenska Michal Šimečka, ktorý spochybnil jej profesné kvality na túto pozíciu. Vyčíta jej však aj jej pomerne búrlivú minulosť. "Aká je jej kvalifikácia? V životopise si udáva Bc. titul z pochybnej univerzity v Skalici, vodičský preukaz skupiny B a ovládanie Internetu Explorer. To, že bola partnerkou mafiánskych bossov Róberta Diniča (zavraždený), Petra Havašiho (zavraždený) a Juraja Ondrejčáka (vo väzení) sa už do CV nezmestilo. Podobne ani jej kamarátstvo s Marianom Kočnerom," píše Šimečka.

Michal Šimečka
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

"Igor Matovič sľuboval transparentnosť. Zdá sa, že s Borisom Kollárom v koalícii to bude mať ťažké. Ale možno sa mýlim a zajtra na rokovaní vlády nájde odvahu túto nomináciu zastaviť," dodal europoslanec. O niekoľko minút na to sa ku kritike Krištúfkovej pridal aj niekdajší šéf KDH Alojz Hlina, ktorý si tiež neodpustil poznámku na jej vzdelanie. "Strácame svoju dôstojnosť každým dňom. Takéto nominácie nás o ňu pripravujú... Ale aspoň, že ten "Skalický inštitút" vyštudovala. Mám pocit, že ten inštitút "vyštudoval" aj B. Kollár,"  dodal sarkasticky Hlina, ktorý však neskôr príspevok zmazal.

SaSka to necháva na Krajniaka

Na názor ohľadom kandidatúry Krištúfkovej sme sa opýtali aj vládnych strán. "Nomináciu Petry Krištúfkovej do funkcie splnomocnenca vlády Slovenskej republiky pre podporu rodiny a sociálnu pomoc ponechávame na výlučnej právomoci ministra práce, sociálnych vecí a rodiny (Milan Krajniak, pozn. red.)," vyjadrila sa strana SaS cez hovorcu Ondreja Šprláka.

Viac o téme: NávrhPetra KrištúfkováVládna splnomocnenkyňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu