Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Práca hasičov často nie je o technických možnostiach, ale o srdci, hovorí Mikulec

Roman Mikulec
Roman Mikulec (Zdroj: Maarty)

TRENČÍN - Informovanie sa o práci príslušníkov Policajného zboru a odovzdanie nových hasičských vozidiel dobrovoľným hasičom v Trenčianskom kraji bolo hlavným cieľom štvrtkovej návštevy ministra vnútra SR Romana Mikulca (OĽaNO) v Trenčíne.

„Toto bola ďalšia z ciest, na ktorých som sa zoznámil s prácou policajtov nielen teoreticky v kancelárii ministra, ale priamo v teréne. Zhováral som sa nielen s vedením Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne, ale aj s policajtmi z podriadených útvarov. Bolo to trošku v inom formáte, pretože na dvojhodinovom stretnutí boli nielen riadiaci pracovníci, ale aj policajti priamo z výkonu, z jednotlivých okresných riaditeľstiev. Tí sa mohli pýtať na veci, ktoré ich trápia a s ktorými sa denne stretávajú,“ skonštatoval.

Minister zároveň odovzdal 13 dobrovoľným hasičským zborom z celého Trenčianskeho kraja nové hasičské vozidlá s výbavou. „Tých hasičských vozidiel je obmedzené množstvo, ale chceme v súčinnosti s Hasičským a záchranným zborom pomôcť aj dobrovoľným hasičom. Prácu dobrovoľných i profesionálnych hasičov vnímam ako dôležitú. Ich práca často nie je len o technických možnostiach, ale aj o srdci, ktoré do nej dávajú. Myslím si, že mnohí by sme sa od nich mali čo učiť,“ uzavrel Mikulec.

Viac o téme: PrácaHasičiMinister vnútraSlovenskoTrenčínRoman Mikulec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu