Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

KORONAVÍRUS Bratislava obnovuje výučbu v piatich svojich základných umeleckých školách

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR – Roman Hanc)

BRATISLAVA - Mesto Bratislava obnovuje dobrovoľné vyučovanie na piatich svojich základných umeleckých školách (ZUŠ). Vyučovanie tu začne od pondelka (8. 6.). Zvyšných sedem ZUŠ, ktorých zriaďovateľom je hlavné mesto, ostáva zatvorených a vyučovanie budú poskytovať aj naďalej online formou. Informovala o tom hovorkyňa Bratislavy Katarína Rajčanová.

Hlavné mesto povoľuje výučbu na ZUŠ Miloša Ruppeldta, ZUŠ Júliusa Kowalského, ZUŠ na Vrbenského ulici, ZUŠ na Istrijskej ulici a na ZUŠ Jozefa Kresánka. "Vyučovanie bude podliehať prísnym hygienickým opatreniam a vzhľadom na dobrovoľnú výučbu bude organizácia vyučovania upravená (úprava rozvrhu, úprava vnútorného časového členenia vyučovacieho dňa)," spresnila Rajčanová.

Žiaci, ktorí sa nebudú zúčastňovať dobrovoľnej výučby, môžu naďalej pokračovať v online výučbe. Všetky potrebné informácie poskytnú rodičom jednotlivé ZUŠ. Podmienkou účasti na výučbe bude čestné vyhlásenie zákonného zástupcu o zdravotnom stave žiaka. Zákonní zástupcovia musia podľa hlavného mesta dbať na to, aby ich dieťa nosilo v budovách ZUŠ ochranné rúško, dezinfikovalo si ruky a dodržiavalo odporúčaný odstup. Zabezpečiť musia preto pre svoje dieťa každý deň rúško i papierové jednorazové vreckovky.

Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku

Dodržiavať musia pokyny riaditeľa danej školy. Pri prvom nástupe žiaka do ZUŠ alebo po každom prerušení dochádzky (v trvaní viac ako tri dni) musia zákonní zástupcovia predložiť písomné vyhlásenie o tom, že žiak neprejavuje príznaky prenosného ochorenia a nemá nariadené karanténne opatrenie.

"V prípade, že je u dieťaťa podozrenie alebo je potvrdené ochorenie na COVID-19, bezodkladne o tejto situácii informuje príslušného vyučujúceho a riaditeľa školy. Povinnosťou zákonného zástupcu je aj bezodkladné nahlásenie karantény, ak bola dieťaťu nariadená," spresnila Rajčanová s tým, že za týchto podmienok je dieťa vylúčené z prezenčnej formy štúdia.

Viac o téme: BratislavaSlovenskoZákladné umelecké školyObnova výučby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu