Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Prekliaty most pri Ružomberku: Ďalšia nehoda po smrti Petra (†34)! Pri vodičovi stáli všetci svätí

Zobraziť galériu (7)
(Zdroj: Facebook Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

LIKAVKA - V posledný májový pondelok došlo na moste medzi Likavkou a Ružomberkom k tragickej nehode. Vyhasol pri nej život 34-ročného Petra. Ako sme vás informovali, zďaleka nešlo o prvé nešťastie na tomto mieste. A počas uplynulého víkendu chýbalo len málo a pod mostom mohlo skončiť ďalšie auto.

Tragická smrť Petra (†34) po páde autom z mosta: Prekliaty úsek pri Ružomberku? Na cestu si posvietia

Úsek, na ktorom polícia eviduje viacero nešťastí už len za posledné mesiace, spadá pod Slovenskú správu ciest. Hovorkyňa SSC Lucia Karelová sa ešte minulý týždeň pre topky.sk v súvislosti s poslednou tragickou nehodou vyjadrila, že na pláne je bezodkladné preverenie drsnosti vozovky a zabezpečenie dodávateľa na osadenie chýbajúceho zábradlia.

Ak by sa podľa jej slov ukázalo, že skúšky drsnosti nebudú podľa normových požiadaviek, SSC plánuje pristúpiť k oprave vozovky. Kedy konkrétne si však na úsek "posvietia", už neuviedla.

Prekliaty most pri Ružomberku:
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Facebook-Mesto Ružomberok)

Po pár dňoch k situácii zaujali verejné stanovisko aj primátor Ružomberka Igor Čombor a starosta Likavky Marián Javorka. Ako mesto Ružomberok informovalo na sociálnej sieti, Čombor a Javorka spoločne prvého júna podpísali list, v ktorom sami žiadajú Slovenskú správu ciest o prešetrenie a okamžité prijatie opatrení, ktoré ochránia účastníkov cestnej premávky v predmetných úsekoch.

"Za posledné mesiace sa množia vážne nehody na moste medzi Likavkou a Ružomberkom. Tá (pred)posledná bola, žiaľ, tragická. Hoci cesta ani most nikomu z nás nepatrí, musíme spojiť sily. Nemôžeme sa vyhovárať len na nepozornosť vodičov. Je nevyhnutné to preveriť a zabezpečiť cestu tak, aby sa podobné nehody už nestávali," uviedli v príspevku.

Tragická nehoda pri Ružomberku, jeden mŕtvy (†34)! Auto sa zrútilo z mosta, desivé FOTO

Tragická nehoda, pri ktorej vyhasol život 34-ročného Petra.
Zobraziť galériu (7)
Tragická nehoda, pri ktorej vyhasol život 34-ročného Petra.  (Zdroj: Facebook Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

Ako ďalej dodali, uplynulý víkend došlo na tomto mieste k ďalšej nehode. "Osobný automobil skoro skončil pod mostom. Vyletel z cesty a len vďaka šťastiu ostal na moste," uzavreli.

Starosta obce Likavka sa ešte minulý týždeň pre topky.sk vyjadril, že s úsekom má osobné skúsenosti. Miesto označil ako frekventované a poriadne zradné. Mnohí tu totiž radi "dupnú na plyn", mierna pravotočivá zákruta pri tom vynáša a ak sa všetko spojí s nepriaznivým počasím a mokrou vozovkou, nešťastie môže byť ľahko na svete. 

Viac o téme: NehodaPrešetrenieLikavka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu