Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Vodičov na Slovensku zastavuje falošný policajt: TAKTO ho rýchlo prekuknete

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Vodiči by si mali dávať pozor na podvodníka v uniforme, ktorý zastavuje autá pod zámienkou cestnej kontroly. Upozorňuje na to Ministerstvo vnútra (MV) SR.

V nedeľu 17. mája zastavil muž v policajnej uniforme v okrese Senec vodiča osobného auta, ktorého mal podrobiť cestnej kontrole. "Táto zjavne nebola v súlade s platnými zákonmi," informuje Petra Friese z tlačového odboru kancelárie MV SR. Na základe zistených skutočností by nemalo ísť o jeden prípad. Podľa Friese sa nedá vylúčiť, že sa v minulosti mužovi podarilo takýmto spôsobom od vodičov vyžiadať finančnú hotovosť za fiktívne uložené pokuty.

"Ide o muža, ktorý jazdí na osobnom motorovom vozidle Seat EXO ST bielej farby s bratislavským evidenčným číslom. Osoba sa pohybuje sama, vo vozidle s nálepkami Pitbull a za oknom má kameru, ktorou sníma 'dopravnú kontrolu'," uviedla Friese.

Úrad inšpekčnej služby MV SR vyzýva osoby, ktoré od začiatku roku do 17. mája zastavil a kontroloval tento podvodník, aby sa prihlásili na e-maile uis@minv.sk bez ohľadu na to, či uloženú pokutu zaplatili alebo nie. Približne pred rokom riešila polícia podobný prípad v Českej republike. "Tu z výsledkov vyšetrovania vyplynulo, že osobou, ktorá neoprávnene ukladala pokuty, bol policajt vo voľnom čase," povedala Friese.

Viac o téme: Cestná kontrolaPolícia Falošný policajtSlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu