Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Žena (59) sa kvôli láske zo zoznamky zadlžila v banke: Ostali jej oči pre plač, narazila na podvodníka

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRNO - Príjemnou konverzáciou cez e-mail získal dôveru 59-ročnej ženy z Brna zatiaľ neznámy podvodník. Ten ženu kontaktoval prostredníctvom internetovej zoznamky. Predstavil sa jej ako americký lekár, ktorý v súčasnosti pracuje v Sýrii.

Ako oznámil policajný hovorca David Chaloupka, celá komunikácia prebiehala v češtine, pričom neprešiel ani týždeň a začali sa dohadovať na stretnutí. Malo to však háčik. Aby lekár z misie v Sýrii neodišiel skôr než sa skončí, zablokovali mu účet. Preto potreboval peniaze na cestu.

Čítajte aj: "Americký generál" sľuboval Češke rozprávkový život: Malo to však háčik, žena sa spamätala neskoro

„Dôverčivá žena teda vzala svoje úspory a ďalšie peniaze si požičala od banky a odoslala na zahraničný účet, ktorý jej uviedol v správe,“ informoval Chaloupka s tým, že šlo o takmer stotisíc korún, čo je v prepočte okolo 3 700 eur.

Polícia upozorňuje na podvodné
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Thinkcstock.com)

Že sa žena stala obeťou podvodu, jej došlo až keď ju v nasledujúcej správe lekár žiadal o ďalšie peniaze na poistenie. Peniaze mu už neposlala.

„Podobné prípady, bohužiaľ, nie sú vôbec výnimočné. Páchatelia bývajú z krajín, s ktorými nemá ČR dohody o policajnej spolupráci, takže ich dolapenie je často prakticky nemožné,“ uviedol policajný hovorca. „Ostražitosť sa teda v podobných situáciách určite vyplatí,“ dodal.

Viac o téme: ŽenaZoznamkaPodvodník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu