Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Boris Kollár otvoril schôdzu: Poslancov čakajú vládne návrhy i výročné správy

Národná rada Slovenskej Republiky
Národná rada Slovenskej Republiky (Zdroj: Kancelária NR SR)

BRATISLAVA - Návrh na vznik epidemiologických ambulancií pre pacientov s ochorením COVID-19 či poskytovanie finančnej pomoci podnikom sú niektoré z bodov programu siedmej schôdze Národnej rady (NR) SR, ktorú v utorok otvoril predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina).

Okrem vládnych návrhov, ktoré by mali poslanci prerokovať v zrýchlenom režime, majú diskutovať aj o rôznych výročných správach. V úvode schôdze zloží sľub poslankyňa Mária Šofranko (OĽaNO), ktorá bola práceneschopná a mandátu sa dosiaľ neujala. Poslanci sa majú zaoberať napríklad novelou zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti, ktorá má umožniť, aby počas koronakrízy vznikli epidemiologické ambulancie pre pacientov s ochorením COVID-19. Návrh, ktorým by sa menilo viacero zákonov, má tiež regulovať zriaďovanie mobilných odberových miest.

Z novely zákona o niektorých mimoriadnych opatreniach vo finančnej oblasti v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19 vyplýva, že všetky typy podnikov sa budú môcť v čase koronakrízy uchádzať o finančnú pomoc z Exportno-importnej banky (Eximbanka) a Slovenského investičného holdingu (SIH). Vládna novela zákona o štátnej službe profesionálnych vojakov predpokladá zefektívnenie výberového konania do funkcie profesionálneho vojaka či možnosť vykonávať služobné povinnosti v inom mieste, ako je jeho miesto výkonu štátnej služby.

Poslanci majú podľa návrhu programu prerokovať na schôdzi aj niekoľko správ za minulý rok. Diskutovať majú o správe o činnosti verejného ochrancu práv, komisárky pre deti, komisára pre osoby so zdravotným postihnutím, ako aj o správe o stave vysielania v SR a o činnosti Rady pre vysielanie a retransmisiu. Čaká ich tiež správa o výsledku hospodárenia Národnej banky Slovenska, správa o výsledkoch kontrolnej činnosti Najvyššieho kontrolného úradu SR či výročná správa Slovenského pozemkového fondu.

Viac o téme: PoslanciSchôdzaBoris KollárParlament
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu