Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

KORONAVÍRUS Zamestnanci a klienti DSS v Martine zostávajú v karanténe

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MARTIN - V Domove sociálnych služieb (DSS) Dom svätého Martina v Martine potvrdilo testovanie po 14 dňoch pozitívne výsledky na ochorenie COVID-19 u siedmich zamestnancov a 11 klientov. Podľa prednostu Okresného úradu (OÚ) v Martine Marcela Maťovčíka zostávajú zamestnanci aj klienti DSS v karanténe ďalšie dva týždne.

"Zamestnanci ani klienti, ktorí sa v DSS momentálne nachádzajú, nevykazujú príznaky ochorenia. Ale obávam sa, že môžeme mať komplikáciu s personálom. Lebo je to už takmer mesiac, čo boli zamestnankyne odlúčené od rodín. Teda poznali len cestu do práce, v práci a na internát. Takže ideme konzultovať, čo tam urobiť a aké sú možnosti stiahnuť nejaký personál," povedal Maťovčík.


Viac informácií o koronavíruse nájdete aj na Facebooku


Nákaza novým koronavírusom sa pôvodne potvrdila u 25 klientov a 11 členov personálu martinského DSS. V Univerzitnej nemocnici Martin (UNM) hospitalizovali celkovo deväť klientov DSS. "Jeden klient zostáva hospitalizovaný, štyroch klientov sme prepustili do starostlivosti DSS. A štyria klienti, žiaľ, ochoreniu podľahli," uviedla hovorkyňa nemocnice Katarína Kapustová.

Viac o téme: KaranténaMartinDSSKoronavírus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu